Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Sevilen Erik Marmelatı

Çok Sevilen Erik Marmelatı
0
152

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Çok Sevilen Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

*4 kilo erik
*Göz kararı su kaynayacağı şekilde
*1 kilo şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu

Fazla Sevilen Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar size annemin sürekli yaptığı ve fazla hayranlık uyandıran bir erik marmelatını yaptım Öncelikle erikleri güzelce yıkayın ,tüm bir şekilde tencereye koyun ,üzerine kaynayacağı şekilde su koyup kaynamaya bırakın, ben baya kaynattım Arkadaşlar kuytu ezebilmek için kaynadıktan daha sonra demir bir makarna süzgeci ile altına bir kap koyarak adilane elimle ezdim Hepsini ezdikten sonradan tencereye boşalttım ,geriye doğru kabukları ve çiğitleri kaldı onları çöpe atıyoruz Kaynamaya gelince altını orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın, koyulaşınca şekeri koyun ben bir kilo koydum siz kendinize kadar ayarlayın daha sonra ateşten almaya yakın limon tuzunu koyup sıcakken kavanozlara boşaltıp ağzını kapatın Zıt çevirip üzerine bir bez koyup sabaha dek bekletin sabahtan buzdolabına koyun çoktan sağlık olsun

Similar threads

Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler *4 kg erik *5 su bardağı şeker *2 su bardağı su *Limon suyu Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Erikleri doğrayıp üzerine suyunu ekleyerek kaynatıyoruz Daha sonra yumuşayan erikleri blendrdan geçirip tencereye alıyoruz (ben suyunu dökmedim Meşrubat olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler *25 kilo erik *2 su bardağı su *3 su bardağı toz şeker *1 yemek yemek kaşığı limon suyu Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Merhaba şimdi bütün zamanı tatlı mı tatlı erik marmelatı yapma vakti Eriklerimizi bol suda yıkayalım süzgeçe alalım Ortadan ikiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler *5 kilo erik *2 su bardağı şeker *2 su bardağı su Erik Marmelatı Tarifi Yapılışı Eriklerimizi güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz, göz kararı ikiye üçe bölüp tenceremize atıyoruz tencereye 2 su b Su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ara ara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Bahçemizden Organik Erik Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler *10 kg kırmızı erik *5 Kase toz şeker *Yarım limon Hazırlanışı Erikleri yıkayıp süzdürdükten sonra ,tencereye sırasıyla önce şeker sonra erikleri koyup, sabaha kadar suyunu vermesini sağlıyoruzSonra tenceremizi ocağa alıp, önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Doğal Erik Suyu Tarifi İçin Malzemeler *4 kg*erik *1100 gr şeker *Yeteri kadar su Doğal Erik Suyu Tarifi Yapılışı Yapılışı şeftaliyle aynı Erikleri yıkayıp küp küp doğranır üzerini geçecek kadar su ilave edilir ben yaklaşık altı litre su koydum Kaynamaya bırakılır fokurdamaya başladığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt