teknolojiuzmani
FD Üye

Çok Pratik Ve Kolay Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Şerbet için:
- 3 su bardağışeker
- 3 su bardağı su
- 2/3 damla limon suyu
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla limon
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çorba kaşığı sirke
- Alabildiği kadar un
Çok Pratik Ve Kolay Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz kaynayınca limonu ekliyoruz 15 dakika daha kaynayınca kapatıyoruz.
- Hamur materyallerini kaba alıyoruz, karıştırıyoruz hamurumuzu yoğuruyoruz.
- 4 modüle bölüyoruz merdane yardımıyla açıyoruz.
- Açtığımız hamurları çay bardağının ağzıyla keselim.
- Kestiğimiz hamurların 4 adedini üst üste koyuyoruz ve yavaşça sarıyoruz.
- Bıçak yardımıyla ortadan kesiyoruz tepsiye dizip fırına veriyoruz.
- Pişen tatlımızı çıkarıp biraz ılıyınca ılık şerbeti üstüne döküyoruz. Soğuyan tatlımız hazır afiyetle yiyebilirsiniz. ????????.