
Çok Pratik Tencerede Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet parçalanmış tavuk
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı kekik
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu (Şart değil meskende varsa kullanın)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Çok Pratik Tencerede Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
- Bir kap içerisinde marine materyalleri karıştırılır.
- Tavuk modülleri sosa bulanır ve daha evvel ocakta harlı ateşte ısıtılmış olan teflon ya da granit tencereye eklenir. Her iki tarafı mühürlenir.
- Sulanmaya başlayınca ocağın altı orta kısık ateşe verilir.
- Kapağı kapatılarak tavukların suyunu büsbütün çekmesi sağlanır.
- Suyunu salıp çeken tavuklar 3 dakika kadar kendi yağında kızartılır.