Çok Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeterlice yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimek
- 1 tane küçük uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı dolusu domates yada biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tablet tavuk suyu bulyon( yoksa 1 su bardağı haşlanmış tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
- 6-7 su bardağı soğuk çeşme suyu ( sıcak su eklemeyin)
- Kimyon
- Tuz
- Tereyağı
- Nane
- Toz biber yada pul biber
Çok Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir düdüklü tencereye sıvı yağını ve tereyağını koyup bi hafif kızdıralım.
- Yıkanmış süzülmüş mercimeği, rendelenmiş sarımsağı ve ufak doğranmış patatesi koyup tuzunu, bulyonu, kimyonu, salçayı ekleyip bi hoş kavuralım.
- Üzerine soğuk çeşme suyu koyup tencerenin kapağını kapatıp tıslama sesine kadar hafif harlı ateşte pişirelim.
- Tıslama sesinden sonra düğmeyi ayarlayıp hafif kısık ateşte bi taşım daha kaynasın.
- Pişen çorbayı tencerenin havası boşaldıktan sonra tel çırpıcıyla iyicene karıştırıp pürüzsüz hale getirelim.
- Başka bir kaba tel yada plastik süzgeçten süzerek tekrar tel çırpıcıyla süzgeç içinde mercimekleri düzgünce ezerek süzelim.
- Süzen çorbayı ocağın üzerine alarak bi 5 dakika daha kaynatalım.
- Üzerine kızdırılmış tereyağlı nane sosunu koyup afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Çok Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.