
Çok Pratik Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 2 ekmek hamuru
- 1 adet domates
- 4-5 adet mantar
- 8-10 adet zeytin
- Sucuk
- Kaşar peyniri yahut tost peyniri
- Konserve yahut dondurulmuş tane mısır
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- Sıcak su
Çok Pratik Pizza Tanımı Yapılışı
- Domates, mantar, sucuk ve zeytinler doğranır tost peyniri rendelenir.
- Hamurun üzerine sürülecek sos hazırlanır: bunun için baharatlar, salçalar, sıvı yağ ve sıcak su homojen bir hal alana kadar karıştırılır.
- Fırından hazır olarak alınan ekmek hamuru un yardımı ile tepsinin ölçüsünde merdane ile açılır.
- Fırın tepsisi yağlanır ve hamur tepsiye yerleştirilir. Üzerine fırça yardımıyla sos sürülür.
- Evvel fazla kalan kenarlarına rendelenmiş tost peyniri bırakılır ve kenarlar üzerine kıvrılır.
- Kalan tost peyniri rendesi hamurun üzerine eşit biçimde dağıtılır.
- Mantarlar, sucuklar, zeytinler, mısır ve en son domatesler de eşit formda yerleştirilir.
- Son olarak evvelce ısıtılmış 240° derece fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirilir. Daha sonra servise hazır. Afiyet olsun. ????????.