Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Pamuk Poğaça

Çok Pamuk Poğaça
0
44

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
cok-pamuk-pogaca-6.jpg

Çok Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (Hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Çok Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle sütümüzü suyu ılık hale getirelim sütümüzü yoğurma kabına alalım mayamızı şekerimizi ilave edelim hafif bir karıştıralım sıvı yağımızı yoğurdumuzu yumurta aklarını karıştıralım.
  2. Karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş ek edelim akabinde tuzumuzu onu muzun üzerine ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim hafif ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Yoğurma süreciniz bittikten sonra üstünü streç sinema izleyip biraz ısıtılmış fırına koyalım ben şahsen o denli yapıyorum daha süratli mayalanıyor.
  4. 45 dakika bekledikten sonra hamurumuz mayalanacaktır istediğiniz rastgele bir içi kullanabilirsiniz ben sade yapmak istedim.
  5. Biçim verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 20-30 dakika hepsi mayasını bekleyelim.
  6. Hamur mayalandıktan sonra ayırdığımız yumurtaların sarılarını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
  7. Sürdükten sonra isterseniz çörekotu susam serpiştirip 200 derece fırında pişirelim üzeri kızarınca alalım.
  8. Üzerine hiçbir şey etmenize gerek yok o denli yumuşak o denli pamuk üzere bir poğaça ki anca yapınca anlayacaksınız afiyet olsun.

858,505Konular
982,794Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt