Çok Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Çok Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sütümüzü suyu ılık hale getirelim sütümüzü yoğurma kabına alalım mayamızı şekerimizi ilave edelim hafif bir karıştıralım sıvı yağımızı yoğurdumuzu yumurta aklarını karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş ek edelim akabinde tuzumuzu onu muzun üzerine ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim hafif ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Yoğurma süreciniz bittikten sonra üstünü streç sinema izleyip biraz ısıtılmış fırına koyalım ben şahsen o denli yapıyorum daha süratli mayalanıyor.
- 45 dakika bekledikten sonra hamurumuz mayalanacaktır istediğiniz rastgele bir içi kullanabilirsiniz ben sade yapmak istedim.
- Biçim verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 20-30 dakika hepsi mayasını bekleyelim.
- Hamur mayalandıktan sonra ayırdığımız yumurtaların sarılarını 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerine sürelim.
- Sürdükten sonra isterseniz çörekotu susam serpiştirip 200 derece fırında pişirelim üzeri kızarınca alalım.
- Üzerine hiçbir şey etmenize gerek yok o denli yumuşak o denli pamuk üzere bir poğaça ki anca yapınca anlayacaksınız afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.