
Çok Lezzetli Zencefilli Limonata (Robotsuz Ezme Yöntemiyle) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet dondurulmuş doğranmış limon
- 1 adet dondurulmuş doğranmış portakal (Yoksa 1 adet taze dilinlenmiş limon koyabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı toz zencefil (Yoksa kural değil)
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Çok Lezzetli Zencefilli Limonata (Robotsuz Ezme Yöntemiyle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle dondurulmuş limon ve portakalı buzlukta çıkartıp hafif çözülmesini bekleyip ondan sonra toz şekeri ilave edip elimizle hafif mıncıklayarak birbirine harmanlayalım.
- Ondan sonra 2, 5 litre suyu ve 1 tane taze limonu dilimleyip toz zencefilli, toz zerdeçalı ve 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu ekleyip karıştırdıktan dolaba koyup yarım saat bekletelim.
- Dolapta bekletilen limonatayı çıkartıp pak tülbent süzekte içinde elimizle hafif mıncıklayarak suyunu sürahiye süzelim.
- Sonra dolaba kaldırıp soğuk soğuk afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın????????????