
Çok Lezzetli Ve Hafif Semizotu Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 bağ semizotu
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çok Lezzetli Ve Hafif Semizotu Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Semiz otlarımızı yıkayıp iri iri doğruyoruz ve bekletiyoruz. Tenceremize yağımızı ve küp küp doğramış soğanımızı alıp pişiriyoruz.
- Akabinde salçamızı da ekleyip tekrar bir kaç dakika pişiriyoruz. Tekrar küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyip birkaç dakika karıştırıyoruz.
- Domatesin piştiğine karar verdikten sonra semiz otumuzu ve uygunca yıkadığımız pirincimizi ekliyoruz.
- Kapağını örtüp kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Akabinde sıcak suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip kapağını tekrar kapatıyoruz.
- Pirinçler şişene kadar orta ara karıştırıyoruz. Pirinçler şişmişse yemeğimiz pişmiş demektir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.