Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- Yumuşak kıvama gelinceye kadar, un
- Yaş maya- yoksa 1 paket instant maya
- Tuz
- 2 su bardağı su veya süt
- Yarım kg ıspanak
- 2 adet büyükçe soğan
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt veya su ılık olmalıdır. Ben süt kullanmayı tercih ettim daha lezzetli olur annem hep öyle der. Yoğurma kabına ılık sütümü aldım ve içine mayamı koydum.
- 10 dk mayayı aktif hale gelmesini bekledim.
- Daha sonra üzerine un ve tuz ekledim.
- Hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama geldiğinde üzerini kapattım ve 30dk varsa vaktiniz 1 saatte bekleyebilirsiniz ben öyle yaptım.
- Bu sırada hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım. Ayçiçek yağını tavaya alalım.
- Üzerine doğramış olduğumuz küp soğanlarımızı alalım ve biraz pişirelim.
- Daha sonra yıkamış ve biraz ufak şekilde doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı alalım.
- Pul biber ve tuzumuzu ekleyelim.
- Ispanakların rengi döndüğünde işlem tamam. Çok fazla pişirmeyin. Hemen suyunu çeksin.
- Sonrasında iç harcımız hazır. Şimdi hamurumuz olduğunda ufak ufak bezelere ayırdım. Eğer gözlemeyi daha büyük istiyorsanız bezelerinizi büyük yapınız.
- Sonra bezelerin üstünü örttüm. 11 adet beze çıktı benimkinden. Ve masada hafif unlayarak bezelerimi tek tek açtım içine harcımı koyup kapattım.
- Uçlarını ister çatalla ister parmak uçlarınızla bastırabilirsiniz.
- Daha sonra ısıtılmış tavada bezelerimi arkalı önlü pişirdim. Çok lezzetli oldu. Afiyetle sevdiklerinizle tüketiniz afiyet olsun ????????.
Çok Lezzetli Ispanaklı Mayalı Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.