
Çok Lezzetli Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı evvelden haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı mısır
- 1, 5 su bardağı yıkanmış pirinç
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çok Lezzetli Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı aktarıp kısık ateşde erimeye bırakın.
- Yıkanmış olan pirinci ek edip biraz kavurun.
- Mısır ve bezelyeyi ek edip birkere karıştırıp, tuz ve suyu ek edin.
- Kaynadıktan sonra ağzını kapatıp kısık ateşde suyunu çeken kadar pişirin. Afiyet olsun????.