Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağı
- 1 adet tavuk suyu bulyon
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu kimyon
- 6-7 su bardağı çeşme suyu (Kesinlikle sıcak su eklemeyin sebebi mercimeği haşlatır)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağı
- Kuru nane
- İsteğe bağlı toz biber
Çok Kolay Yöntemle Süzme Mercimek Çorbası (Katılaşmayan Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mercimeği yıkayıp soğuk suda 15 dakika bekletelim. Suda beklettiğimiz mercimeği iyice süzüp bir tencereye sıvı yağı koyup mercimeği kavuralım.
- Ondan sonra tavuk suyu bulyonu, tuzunu, kimyonu koyup bi güzel karıştıralım.
- Ardından çeşme suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar pişsin.
- Pişerken üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alıp döküyoruz.
- Bu arada küçük sos tavaya tereyağını kızdırıp ve unu koyup rengi ve kokusu hafif çıkana kadar kavuralım. Sonra iyice.
- Pişen mercimeğe ekleyip güzelce bi taşım daha kaynasın.
- Pişen mercimek çorbasını önce tel çırpıcıyla iyicene bir çırpalım mercimek taneleri ezilince süzmesi daha da kolay oluyor.
- Sonra kevgir yada tel yada plastik süzgeçten süzelim böylelikle hemde katılaşmıyor.
- Süzdüğümüz çorbayı tekrar ocağa alıp biraz daha kaynatıp kıvamına bakarak suyunu ayarlayabilirsiniz.
- Çorbanız son kez pişerken tereyağını kızdırıp naneyi kızartıp kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine gezdirip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.