Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cok Kolay Pizza (Az Malzemeli)

Cok Kolay Pizza (Az Malzemeli)
0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Cok Kolay Pizza (Az Malzemeli) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;

*Yarım yemek kaşığı tuz
*Yarım yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya(1 paket)
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur elde ediniz)

Sosu;

*2 tane orta boy domates
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*1 tatlı kaşığı domates salcası
*İsteğe bağlı pul biber

İc malzeme;
İsteğe bağlı ben aşağıdaki malzemeleri kullandım her evde olan kolay malzemeler:

*Yarım kasar (500 gr)
*1 cay tabağı ici cıkarılmış siyah zeytin
*1 sivri biber
*Sucuk

Cok Kolay Pizza (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı 1 İlk olarak hamurumuzu hazırlayıp strec filmle kabin ustunu kapatıp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz
2 Daha sonra sosumuzu ve ic malzemelerimizi hazırlıyoruz kaşarı rendeliyoruz, zeytini ayıklıyoruz biber ve sucuğumuzu dilimliyoruz
3 Mayalanan kabaran hamurumuzu fırın tepsisini yağlayarak elimizle hamurumuzu acıyoruz (ben hamuru bolmedim ama kucuk yapmak istiyorsanız hamurunuzu parcalara bolerekde yapabilirsiniz
4 Elimizle actığımız hamuru fırın tepsimize alıyoruz
5 Kenarlarından taşmayacak şekilde hazırladığımız sosu ortasına yayıyoruz
6 Sosun uzerine bolca kaşarımızı yayıyoruz(kaşarımızdan az miktar kalacak ki en son olarak pişen pizzanın uzerine serpip 5 dakkika kadar fırında bekleteceğiz)
7 Kaşarın uzerine isteğe bağlı hazırladığınız malzemeleri diziniz
8 250°derece onceden ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz Pişen hamurumuzu fırından alıp fırını kapatmadan kalan kaşarı uzerine serpiyoruz fırında kasar eriyinceye kadar da bekliyoruz
Pizzamız hazır Afiyet olsun

858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt