Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cok-kolay-garanti-catlamayan-icli-kofte.jpg

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Baharatlar: pul biber, karabiber ve tuz
İç harcı için:
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Baharatlar: kimyon, karabiber, pul biber ve tuz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. İç harcımız soğuyacağı için onu yapmaya başlayacağız.
  2. Bir tavada sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuracağız. Soğan ölçüsü çok gözükebilir, ancak harcımızın tadı çok daha hoş oluyor ve az sulu oluyor.
  3. Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuracağız.
  4. Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edip güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişireceğiz.
  5. Ocağı kapatıp ceviz ve maydanozu ek ederek karıştıracağız ve soğumaya bırakacağız.
  6. İçli köfte hamuru için bir kaba bulgur ve irmiği alıp üzerine kaynar suyu dökeceğiz.
  7. Üzerini streç sinemayla kapatıp, bulgur şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleteceğiz.
  8. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğuracağız.
  9. Hamurumuz ele az yapışacak halde olacak. Çok cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Biraz hamur üzere olacak, dağılmaması için.
  10. Hamurumuz mandalina büyüklüğünde bir kesim alıp ıslattığımız avuç içinde ince olacak biçimde bastıracağız ve ortasına bol olacak halde iç harcımızdan koyacağız.
  11. Ve uçlarını yavaşça kapatıp elimizle birleşene kadar avucumuzda sıkacağız.Anlatması biraz sıkıntı fakat fotoğrafda göstermeye çalıştım. Çok pratik ve kolay.
  12. Bütün köfteleri bu halde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartacağız.
  13. Rengi kızarması için yavaşça döndüreceğiz her tarafından kızarmasını sağlayalım.
İçli köftemiz hazır ☺️afiyet olsun.

Not: fazla köfteleri kızartmadan aralıklı dizerek poşete alıp buzluya atabilirsiniz. Kızartmadan 10 dakika evvel çıkartıp biraz bekletin o denli kızartın ????.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt