Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kedidili bisküvi (2’li olanlardan 24 adet)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Çok Hafif Çok Pratik Lezzeti Bol Kaşık Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, un, nişasta, toz şeker, vanilya ve yumurtayı alarak birinci evvel çırpıp ocağa alalım. Kıvam alıp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ortada karıştırıp ılıması için bekleyelim. İki poşet kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırparak muhallebimize ekleyelim.
- Pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle çırpıp üzerine üç kesime böldüğümüz kedidili bisküvileri ekleyip karıştıralım. Karışımı kare borcam tepsiye dökerek üzerini spatulayla düzeltelim.
- Tencereye çikolata sosu ve sütü alıp pişirip muhallebinin üzerine dökelim. Ilıdıktan sonra borcamı streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim. Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.