iltasyazilim
FD Üye
Çok Hafif Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet armut
*4 su bardağı su
*45 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için :
*File fıstık veya file badem
*Soğuk beyaz jöle veya karamel sos
Çok Hafif Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutları iyice yıkayın ve kurulayın Sap kısımlarına zarar vermeden kabuklarını soyun İsteğe göre taban kısımlarını düzleştirin ve armutların çekirdekli kısımlarını bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın Bir kaşık yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın Çubuk tarçını tencereye atın Armutları tencereye yerleştirin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Pişince şerbetin içinde bir miktar bekletin Soğuyan armutlara istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet armut
*4 su bardağı su
*45 yemek kaşığı toz şeker
*1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için :
*File fıstık veya file badem
*Soğuk beyaz jöle veya karamel sos
Çok Hafif Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutları iyice yıkayın ve kurulayın Sap kısımlarına zarar vermeden kabuklarını soyun İsteğe göre taban kısımlarını düzleştirin ve armutların çekirdekli kısımlarını bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın Bir kaşık yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın Çubuk tarçını tencereye atın Armutları tencereye yerleştirin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Pişince şerbetin içinde bir miktar bekletin Soğuyan armutlara istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.