elektronikci
FD Üye

Çok Beğenilen Patatesli Poğaçam Tarifi İçin Malzemeler
Patatesli iç harcı için;
- 2-3 tane orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber ve tuz
- Sıvıyağ
- 5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 paketi instant maya
- 350 gram margarin
- 1 tane yumurta (yumurta küçükse 2 tane kullanın)
- 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Çok Beğenilen Patatesli Poğaçam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp rendeleyelim, kuru soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
- Domates salçasını ilave edip iki dakika daha kavuralım tuzunu ve karabiberi de ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
- Rendelenmiş patatesin üzerine döküp elimizle yoğurur gibi güzelce karıştıralım, kenara alalım.
- Margarini eritelim, su ve yumurta hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp harmanlayalım.
- Yumurtayı kırıp suyu ilave ederek yoğurtmaya başlayalım.
- Ilık margarini de ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım hiç beklemeden 32 parçaya bölüp tezgahın üzerinde elimizle açalım hamurun ortasına patatesli harçtan koyup kapatalım.
- Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim .
- Çırpılmış yumurtaya pekmez ilave edip karıştıralım.
- Poğaçaların üzerlerine sürüp isteğe göre susam serpip 30 dakika tepside mayalandırın.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında pişirelim.
Çok Beğenilen Patatesli Poğaçam Tarifi Fotoğraflı Yapılışı