Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Basit Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası

Çok Basit Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cok-basit-ve-lezzetli-valide-sultan-corbasi.jpg

Çok Kolay Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı bezelye
  • 1 tane küçük patates (Havuç bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)
  • 3-4 su bardağı su
Köftesi İçin
  • 100 gram kıyma
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
Terbiyesi İçin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 damla limon
  • 1 yumurta sarısı
Bardak ölçüsü 200 ml


Çok Kolay Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Küçük tencereye su alınarak içine yıkanmış ve süzülmüş pirinç yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  2. Havuç ve patatesler çok küçük olacak formda doğranır.
  3. Öteki bir tencereye soğuk su koyularak havuç, patates ve bezelyeler haşlanmaya bırakılır.
  4. Köftesi için soğanlar rendelenir ve suyu sıkılır.
  5. Bir kaseye kıyma soğan, tuz ve un alınarak yoğrulur.
  6. Akabinde nohut büyüklüğünde yuvarlanır.
  7. Tencere içine 5 su bardağı kadar soğuk su alınarak içine haşlanan sebzeler ve pirinçli karışım aktarılır.
  8. Altı kısık ateşe koyulur.
  9. Terbiyesi için gereken materyallerin hepsi koyulup çırpılır.
  10. Biraz kaynayan sebzeli sudan alınarak terbiyeye 2 kepçe karıştırılarak koyulur ve ılıtılır.
  11. Daha sonra çorbanın terbiyesi karıştırılarak çorbaya dökülür.
  12. Tavaya biraz zeytinyağı koyulur ve köfteler kızartılır.
  13. İçine nane atılarak bir iki çevrilip alınır.
  14. Köfteler hazırlanan çorbanın içine yağı ile bir arada atılır.
  15. Çorbanın tuzu eklenerek 1 2 taşım daha kaynatılır. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler Bardak ölçüsü 200 ml 3 yemek kaşığı pirinç3 yemek kaşığı pilavlı bulgur1 tane havuç3 yemek kaşığı bezelye1 tane küçük patates (Havuç, bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)5-6 su bardağı su Köftesi için: 200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 300 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğanYarım çay bardağı galeta unu ( yada ekmek içi )TuzKara biberPul biber Köfteyi kızartmak için; 1 yemek kaşığı tereyağ2 tatlı kaşığı kuru nane Diğer malzemeler; Yarım çay bardağı bulgurYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Yarım çay bardağı pirinçYarım çay bardağı pilavlık bulgur1 tane orta uzunluk patates1 tane orta uzunluk havuçYarım çay bardağı bezelye11 su bardağı suTuz Köftesi için 200 gram kıyma ben dana kıyma kullandım1 çorba kaşığı dolusu galeta1 tane küçük kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Köfteli Terbiyeli Atom Çorbası (Lezzet Bombası) Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy patates1 tane havuç1 yemek kaşığı unYarım çay bardağı tel şehriye3 dal maydanoz2 dal dere otu (Tercihen)Tuz1 çay kaşığı karabiber6-7 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)Yarım çay bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı pirinç *Yarım çay bardağı pilavlık bulgur *1 küçük konserve garnitür *2 litre su *Tuz Köftesi için: *100150 gr kıyma *1 adet soğan *12 yemek kaşığı galeta unu *Tuz *Pul biber *1 tatlı kaşığı sıvı yağ Terbiyesi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt