Çok Emelli Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3-4 diş sarımsak
- Biraz pul biber (İsteğe bağlı)
Çok Emelli Fırında Çıtır Patates Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Üzerine bütün materyalleri ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Harmanladıktan sonra patatesleri mümkünse tek sıra olacak halde tepsiye yayalım.
- 180° fırında patatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirelim. ( patateslere yahut fırına nazaran pişme mühleti değişebilir denetimli olarak pişirelim).
- Patatesleri fırına attıktan sonra bi kaç sefer orta ara karıştıralım. Her yerinin eşit formda kızarması için bu gerekli.
- Patatesler istenilen çıtırlığa geldiğinde fırından çıkartılıp sıcak sıcak servis edilebilir. Afiyet olsun ???? Not: ister kahvaltı da isterseniz ana yemeklerin yanına patates kızartmasına alternatif olarak yapılabilir. Kızartmayı aratmayacaktır????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.