iltasyazilim
FD Üye
Çocuklarınızı bu yiyeceklerden uzaktan tutun
Amerikan Pediatri Akademisi bilhassa çocuklar için tehlikeli olabilecek yiyeceklerin listesini açıkladı
Çocuklarınızı bu besinlerden uzaktan tutun
1SOSİS: Yüksekokul, 10 yaşından ufak çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor
2 FUGU BALIĞI: Kâğıt değin ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, epeyce etkin bir zehir bulunuyor Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor
3 ACKEE MEYVESİ: Batı Afrika ve Jamaika'da yetişen meyve kesildikten sonradan kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma ya da ölüme yol açabiliyor
4 FISTIK: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor
5 YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor
6 IŞGIN: Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor
7 TON BALIĞI: Dünyanın en fazla tüketilen balıklarından olmasına rağmen fazla pozitif yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek yürek hastalıkları riskini artırıyor
8 MANYOK: Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer dürüst tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski oluşturuyor
9 KAHVE: İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor
10 MANTAR: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor
Kaynak:gazeteport *
Amerikan Pediatri Akademisi bilhassa çocuklar için tehlikeli olabilecek yiyeceklerin listesini açıkladı
Çocuklarınızı bu besinlerden uzaktan tutun
1SOSİS: Yüksekokul, 10 yaşından ufak çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor
2 FUGU BALIĞI: Kâğıt değin ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, epeyce etkin bir zehir bulunuyor Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor
3 ACKEE MEYVESİ: Batı Afrika ve Jamaika'da yetişen meyve kesildikten sonradan kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma ya da ölüme yol açabiliyor
4 FISTIK: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor
5 YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor
6 IŞGIN: Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor
7 TON BALIĞI: Dünyanın en fazla tüketilen balıklarından olmasına rağmen fazla pozitif yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek yürek hastalıkları riskini artırıyor
8 MANYOK: Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer dürüst tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski oluşturuyor
9 KAHVE: İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor
10 MANTAR: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor
Kaynak:gazeteport *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.