Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklarda astım ve tedavisi

Çocuklarda astım ve tedavisi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Çocuklarda astım belirtileri,
Çocuklarda Astım Belirtileri Nelerdir ?
çocuklarda astım nasıl anlaşılabilir astım nasıl çare edilir

Astım Hatalığı Tedavi Edilebilir Bir Rahatsızlık mıdır?
Evet Astım tedavisi olan, tedaviyle tamamen yoklama altına alınabilen bir hastalıktır Astım tedavisi etkili bir tedavidir ve hasta çare ile adamakıllı normal bir yaşam sürdürebilir

Çocuk astımı yada öteki adıyla alerjik bronşit tekrarlayan öksürük, hırıltı, hışıltı ve nefes almada zorluk şikayetleri ile seyreder Genel Olarak üstteki solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı ataklar gelişir Bu atakların tekrarlayıcı nitelikte olması, bronş gevşetici ilaçlarla şikayetlerin düzelmesi, ama bir süre daha sonra tekrar saldırı gelişmesi söz konusu olur Enfeksiyonlar harici sigara dumanı, küfrutubet, kimyasal kokular ve hava kirliliği ile rahatsızlık alevlenmesi görülebilir

Niçin Çocuklarda Astım olur?
Çocukluk çağında astımın % 90 oranında alerjik kökenli olduğu bilinmektedir bu nedenle birçok vakit “Alerjik bronşit Çocuk Astımı ile eş anlamlı kullanılmaktadır AlerjiAstım genetik bir hastalıktır Anne yada babada alerjiastım olması durumunda çocukta rahatsızlık çıkma riski %25 iken, keza annede ayrıca babada alerjiastım varsa tehlike %50 ’e yükselmektedir Yıl boyu maruz kalınan konut tozu akarı, küf mantarları veya kedi, köpek gibi hayvan döküntüleri gibi ev içi alerji yapıcı maddeler bronşlarda alerjik bir reaksiyona niçin olur Bu alerjik reaksiyon bronşlarda fazla bir hassasiyet geliştirir Adi bir insana dokunmayacak dış uyaranlar hassas hava yolunda daralmaya neden olur

Allerjen nedir?
İnsanlarda astım atağını başlatan faktörlerden biri de allerjenlerdir Evde veya dıştan çoğu allerjen astımı başlatabilir Bunların kayda değer olanları:
Polenler
Mantar sporları (küf)
Hayvan tüyleri
Ev tozu akarları
Hamamböceği
Bir Takım besinler: Süt, yumurta, fıstık, fındık, balık, buğday, soya gibi

Astım Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Astım, hasta hekim ve hasta yakınlarının (anne, baba, benzer ve öğretmen gibi) işbirliği ile çare edilebilir Bu işbirliği olmaksızın yalnızca doğru ilaçların reçete edilmesiyle rahatsızlık tedavi edilemez Çare uzun sürelidir Hasta hekimine güven duymalı, tavsiyelerine uymalı, ilaçlarını usulüne uygun şekilde kullanmalı, uyumlu olarak kontrollerini yaptırmalı, sorunu olduğuna hekimine kolayca ulaşabilmelidir Hastanın mutlaka konunun uzmanı bir hekimin kontrolünde olması gereklidir Hastalık yok hasta vardır özdeyişi astım için daha pozitif geçerlidir Sonuç elde etmek için astımı bildiği dek hastasını da tanıyan, mesleğini, konut ve işyeri koşullarını, almakta olduğu tedaviyi, hastanın geçmişte yaşadıklarını, önceki tedavileri ve bunlara alınan cevapları, hastanın hangi ilaçlara hangi dozlarda ne oranda cevap verdiğini bilen bir hekimin desteğine gereksinim vardır *

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt