Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklara Sahip Çıkmak

Çocuklara Sahip Çıkmak
0
129

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Çocuklara Sahip Çıkmak
Çocuklara Sahip Çık
Çocuklar

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Bir el, Allaha açılırsa aziz olur, insanlara açılırsa zelil olur İzzet, vermekte ve Allaha dua etmektedir Zillet almaktadır Evliya zatlar, her zaman verdikleri için bu izzete kavuşmuştur Onlar, hiç almayı düşünmediler, defalarca vermeyi düşündüler Allahü teâlâ da onlara çok verdi Asırlardır unutulmadılar Asırlardır, sözleri, kitapları, ışık saçıyor, nasibi olanların hidayetine vesile oluyor Asırlardır onları rahmetle anıyor, dualar ediyoruz

Kalb, böylece yüce bir varlık ama, Cenabı Hak, (Ben yere göğe sığmam, bir müminin kalbine sığarım) buyuruyor Kalbin ufkunu tasavvur etmek olası yok, aniden nereye ulaşacağını kimse tayin edemez Kalp yani et parçası değil, bu yürek koyunda da var Kalb, ampuldeki elektrik gibidir Tutamayız, göremeyiz, fakat vardır Kalbin pak olanı çok kıymetlidir

Cenabı Adalet ezelde böyle takdir etmiş, (Kulum kalbinde neyi talep ederse, ona o yolu açarım, yapmak isteyene, yapma yolunu, devirmek isteyene yıkma yolunu açarım) buyurmuştur Cenabı Adalet kullarını özgür iradelerine teslim etmiş Kul, kalbinden neyi talep ederse, onu oraya sevk eder Hiç kimse ahirette, (Allahım, niye beni buraya gönderdin?) diyemeyecek O böylece istedi, Allah da o kadar yarattı İnsanların fena olmaması, yanlış yollara gitmemesi için de Peygamberler, kitaplar, evliya zatlar, âlimler gönderdi Bizim için hiçbir özür, bulamayacağımız şekilde her şeyi açıkladı Buna karşın, insanların çoğu, kendine eyvah ediyor Onun için Cenabı Yargı, (Allah kullarına zulmetmez Onlar kendi iradelerini, kendi arzularını böylece kullandılar, ben de onların arzu ettiği şekilde yarattım Şimdi dünyada ne yaptılarsa hesap verecekler) buyuruyor

Vaktiyle büyükler, çocuklarına edep vermesi için diğer zatlara verirlerdi, çünkü gece gündüz birliktelik, yakınlık, açık yüreklilik nedeniyle, baba çocuğuna yardımsever olamaz Atalarımız, (Mum dibine ışık vermez) derler Yolun esası edep olduğu için, bunu oysa hocasının huzurunda elde edebilir

Dinin aslı, esası arkadaştır Kişinin dini, arkadaşının dini gibidir Arkadaşını seçemeyen mahvolmaya mahkûmdur Rüzgârlar sert, denizler fırtınalı ve dalgalı, uçurumlar derin Kapanın elinde kalır, fazla tehlikeler var Onlara, beraber olabilecekleri iyi arkadaşları bulmalı Salih bir kimsenin çocuğu almak büyük bir nimet, büyük bir asalet, ama kurtulması babasının elinde değildir Çocuklara sahip çıkmak çağrıda bulunmak, onun çevresine sahip çıkmak demektir, yahut bizatihi kendisine sahip çıkmak değildir Nefs kötü olduğu için, kötülükler iyiliklerden bin kat daha çabuk yayılır Otuz sene, kırk sene uğraşırız, sonra bir ters yel eser, alır götürür Allah muhafaza etsin! *

858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt