Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklara Cenneti Olan Allahı Anlatmalıyız

0
115

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95

Bir akşam bir komşumuz telefon etti Ali bey, bizim çocuğa bir haller oldu, nazara geldi herhalde, iblis ağza alınmayacak şeyler söylettiriyor dedi Hayırdır, hele anlat bakayım dedim Anlatmaya başladı: Ah sormayın, benimle birlikte namaz kılan, camiye giden bu hoş çocuğa neler oldu anlamıyorum Gerçi yaşı daha minik, dört yaşında, fakat söylediği şeyler aklımı başımdan aldı, ne diyeceğimi, ne yapacağımı şaşırdım Ben namaz kılmayacağım! diye tutturdu Olur mu, Allah namaz kılmayanları cehenneminde yakar dedim Ben de onu yakarım! demez mi? Şaşırdım kaldım Aklıma bir hocaya götürüp okutmak geldi, ama gitmeden önce size bir danışayım dedim
Komşuyu dinledikten daha sonra güldüm

Hocaya filan götürmenize gerek değil, dedim, çocuk haklı
Böyle bir yanıt beklememiş olacak ki, tepkisi sert oldu
Ne diyorsunuz siz, Ali bey?
Minik çocukları cehenneminde yakan Allahı hangi çocuk sever ve isteyerek namaz kılar? Çocuğu cehennemle korkutmaya ve Allahtan soğutmaya ne hakkınız var? Çocuklara cehennemin kapalı olduğunu bilmiyor musunuz? Peygamberimiz buyuruyor fakat: Buluğa erinceye değin çocuktan ve hafıza hastasından kalem kaldırılmıştır Çocuğu cehennemle korkutarak hem Allaha, hem çocuğa haksızlık ediyorsun Çocuğun tepkisi gerçek Allaha yok, senin uydurduğun Allaha Bu vebalin altından nasıl kalkacaksın?
Çocuk namına fazla üzüldüğüm için sözlerim sert olmuştu, bunun farkındaydım, fakat kendimi tutamamıştım Adam bir müddet sustuktan sonra:
Ali bey, kusura bakmayın, aklım tamamen karıştı dedi Ben hocalardan Peygamberimizin
Çocuklarınızı yedi yaşından itibaren namaza alıştırın, dediğini duydum
İyi de kardeşim, cehennemle korkutarak alıştırın dememiş ama!
Haklısınız galiba Peki, ne olacak hemen? Hatamı nasıl tamir edeceğim?
Çocuğunuzun terapiye ihtiyacı var, gelin de bunu nasıl yapacağımızı konuşalım
Baba iyiniyetli ve laf dinleyen biri olduğu için verdiğim tavsiyeleri yerine getirdi ve çocuğun bozulan itikadı kısa zamanda düzeldi *

858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt