Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklar Türk kahvesi içmeli mi?

Hoş geldin! jutulheim tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çocuklar Türk kahvesi içmeli mi?
0
134

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Yine kavga yaratan bir tanımlama yapan ve Çocuklar istedikleri değin tatsız Türk kahvesi içebilirdiyen Profesör Canan karatay ’ın sözlerine çocuk hastalıkları uzmanlarından aleyhinde çıkanlar var

Prof Karatay, “Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebilir Kahve fazla kuvvetli bir antioksidandır Şeker beyinde tahribat yapar, kahve onu düzeltir, cin gibi yapar demişti Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sultan Doğan ise “Çocuklara kafeini muhakkak nasihat etmiyorum 0 13yaş arası çocuklara kuşkusuz verilmemesini tavsiye ediyorum açıklamasında bulundu

Bir fincan Türk kahvesinde ortalama 60 miligram kafein bulunduğunu söyleyen Doğan ’a kadar kafein çocuklar için zararlı: “En kayda değer zararı sinir gelişimine, asap ve beyin gelişiminedir Fazla çocuklarda davranış bozuklukları uyku bozuklukları ve fazla kayda değer olan yürek ritim bozuklukları yapabilir Direktifler annelerin de kafasını karıştırdı Bir Takım anneler, “Biz küçükken kahve içmezdik, şu anda çocuklarımıza da içirmiyoruz biçiminde konuştu

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sultan Doğan'a kadar de çocuklar oysa 13 yaşından daha sonra kahve içmeye başlayabilir Dr Doğan, “1318 yaş grubu çocuklarda günde en fazla bir fincan kahveyi öneriyorum Gerçekte içmemeleri daha iyi lakin bir fincanla sorun olmaz Çünkü zaten günlük yiyeceklerinden kafein alıyorlar ifadelerini kullandı

858,506Konular
982,850Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt