nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Sağlıklı gelişmek için çocukların, yaşamsal besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin yanı sıra antioksidanlar olarak adlandırılan madde türlerini de tüketmeleri gerekmektedir Antioksidanlar, vücudu rahatsızlık ve gözenekli olan hasardan korumaya yardımcı olur Doğal vücut fonksiyonlarının, kimyasallar ve kirleticilere maruz kalması ile oksidatif strese emrindeki olarak, hücrelerde olumsuz reaksiyonlara sebep olan bağımsızlık radikal üretmesi ile meydana gelen sürece oksidasyon denir Antioksidanlar, özgürlük radikalleri ortadan uyandırmak ve onları sağlıklı hücrelere zarar vermesini önler
C Vitamini
Dinç bir beslenmenin kayda değer bir parçası olan bir takım vitaminleri de, önemli antioksidanlar olarak tahsis yapmaktadır C vitamini çocuk doktorlarına tarafından, çocukların bağışıklık sistemleri için hayati bir antioksidandır C vitamini açısından zengin kaynaklar; turunçgiller, kavun ve karpuz ve kırmızı, turuncu ya da sarı biberi içermektedir
E Vitamini
Bazı çocuk doktorlarına göre, E vitamini, gözenekli olan sağlığı korunmasında asistan olan ve kansere karşısında koruyucu bir diğer antioksidan vitamindir E vitamininin çoğu, çoklu doymamış yağ taşıyan gıdalardan, günebakan tohumu ya da ayçiçeği yağı, badem ya da fıstık ezmesi gibi tohumlar ve yemişlerden gelmektedir
BioflavanoidlerFitokimyasallar olarak adlandırılan madde türlerinin bir parçası olan bioflavanoidler, bitkilerin sert koşullara veya hastalıklardan korumak için geliştirdikleri kimyasallardır Çocuk doktorlarına tarafından, bioflavanoidlerin hem antiaging ve antiinflamatuar özellikleri olan ve kanser gibi hastalıklara aleyhinde olası koruma karşılayan bitkileri tüketen halk müziği için sağlığı koruyucu faydaları vardır Varlığı tanıdık binlerce bioflavanoid vardır Bioflavanoid kaynakları; yaban mersini veya üzüm gibi koyu renkli meyveler ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri içermektedir Çocukların çeşitli bioflavanoidler tüketmelerini sağlamanın en iyi yolu, bu gıda maddelerini renkli gıdaların dağıtılmış sunmaktır Çocukların bağışıklık sistemlerinin iyi çalışması muavin olması için ve onları zamanla hastalıklara aleyhinde daha savunmasız bırakabilecek hava, yiyecek ve su içindeki kimyasal kirleticilerin etkisini azaltılması için, bioflavanoidleri tüketmeleri gerekir
KarotenoidlerBir cins fitokimyasal olan karotenoidler, genelde turuncu, kırmızı veya sarı sebzelerde bulunan, antioksidan özellikleri olan bitki pigmentleri türlerindendir Bir internet sitesine kadar, artış çağındaki çocuklar için önemli olan karotenoid, damar sağlığını artırmaya asistan olan beta karoten, dinç gözler için zorunlu olan lutein, takâtsizlik için ve yürek sağlığı için gerekli olan likopen içermektedir Domates gibi karotenoid bakımından zengin gıdalar, tatlı patates, havuç ve kırmızı ya da turuncu biber en iyi likopen kaynaklarından biridir Renkli sebze yeme alışkanlığı ilerletmek, çocukların hayatları her tarafında bu önemli bileşikleri tüketmelerini sağlayacaktır
C Vitamini
Dinç bir beslenmenin kayda değer bir parçası olan bir takım vitaminleri de, önemli antioksidanlar olarak tahsis yapmaktadır C vitamini çocuk doktorlarına tarafından, çocukların bağışıklık sistemleri için hayati bir antioksidandır C vitamini açısından zengin kaynaklar; turunçgiller, kavun ve karpuz ve kırmızı, turuncu ya da sarı biberi içermektedir
E Vitamini
Bazı çocuk doktorlarına göre, E vitamini, gözenekli olan sağlığı korunmasında asistan olan ve kansere karşısında koruyucu bir diğer antioksidan vitamindir E vitamininin çoğu, çoklu doymamış yağ taşıyan gıdalardan, günebakan tohumu ya da ayçiçeği yağı, badem ya da fıstık ezmesi gibi tohumlar ve yemişlerden gelmektedir
BioflavanoidlerFitokimyasallar olarak adlandırılan madde türlerinin bir parçası olan bioflavanoidler, bitkilerin sert koşullara veya hastalıklardan korumak için geliştirdikleri kimyasallardır Çocuk doktorlarına tarafından, bioflavanoidlerin hem antiaging ve antiinflamatuar özellikleri olan ve kanser gibi hastalıklara aleyhinde olası koruma karşılayan bitkileri tüketen halk müziği için sağlığı koruyucu faydaları vardır Varlığı tanıdık binlerce bioflavanoid vardır Bioflavanoid kaynakları; yaban mersini veya üzüm gibi koyu renkli meyveler ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri içermektedir Çocukların çeşitli bioflavanoidler tüketmelerini sağlamanın en iyi yolu, bu gıda maddelerini renkli gıdaların dağıtılmış sunmaktır Çocukların bağışıklık sistemlerinin iyi çalışması muavin olması için ve onları zamanla hastalıklara aleyhinde daha savunmasız bırakabilecek hava, yiyecek ve su içindeki kimyasal kirleticilerin etkisini azaltılması için, bioflavanoidleri tüketmeleri gerekir
KarotenoidlerBir cins fitokimyasal olan karotenoidler, genelde turuncu, kırmızı veya sarı sebzelerde bulunan, antioksidan özellikleri olan bitki pigmentleri türlerindendir Bir internet sitesine kadar, artış çağındaki çocuklar için önemli olan karotenoid, damar sağlığını artırmaya asistan olan beta karoten, dinç gözler için zorunlu olan lutein, takâtsizlik için ve yürek sağlığı için gerekli olan likopen içermektedir Domates gibi karotenoid bakımından zengin gıdalar, tatlı patates, havuç ve kırmızı ya da turuncu biber en iyi likopen kaynaklarından biridir Renkli sebze yeme alışkanlığı ilerletmek, çocukların hayatları her tarafında bu önemli bileşikleri tüketmelerini sağlayacaktır