Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklar İçin Besleyici ve Eğlenceli 9 Nefis Yemek Tarifi

Çocuklar İçin Besleyici ve Eğlenceli 9 Nefis Yemek Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-af03b0bf3de0b5ad4e7c597a951fe693e32a3afa.jpg


Çocuklarınız için besleyici ve eğlenceli tarifler arıyorsanız, yanlışsız adrestesiniz. ????Bu listede eğlenceli yemek tanımlarının yanı sıra, sağlıklı yemek tanımlarına de yer verdik. Çorba tanımlarından, atıştırmalıklara kadar farklı birçok tanım derledik. Üstelik hem de çok nefis ve lezzetli. Haydi o vakit önlüklerinizi giyin, başlayalım.????


1. Brokoli Çorbası Tanımı (4 Kişilik)




Brokoli Çorbası Tanımı Malzemeleri

  • Yarım kilo brokoli

  • 7 su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı karabiber
Brokoli Çorbası Yapılışı

1. Brokolileri küçük modüllere ayırın. Su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlanınca kevgir yardımı ile çıkarıp suyunu ayırın. 

2. Daha sonra, derin bir tencereye; zeytinyağını ve tereyağını eritin. Unu üzerine ekleyip, hafif renk alıncaya kadar kavurun. 

3. Un kavrulunca, brokoliyi haşlamış olduğunuz suyu ekleyin. Topaklanmasın diye çırpma teli ile devamlı karıştırın. 2-3 dakika boyunca kaynattıktan sonra brokolileri suyun içerisine ek edin. 

4. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alsın diye el blenderından geçirin ve tuz ile karabiberi ekleyin. 

5. Çorba bir taşım kaynayınca, ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz.

2. Kabak Çorbası Tanımı (4 Kişilik)



Kabak Çorbası Tanımı Malzemeleri 

  • 1 adet yeşil kabak 

  • 1 yemek kaşığı un

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı 

  • Yarım yemek kaşığı sıvı yağ 

  • 1,5 su bardağı süt 

  • 2 su bardağı su 

  • Bir tutam dereotu

  • İsteğe nazaran; tuz, pul biber, karabiber, nane
Kabak Çorbası Yapılışı 

1. Sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyup eritin. 

2. Ardından unu ek ederek, kokusu çıkana kadar kavurun. 

3. Sütü azar azar ek edin. 

4. Daha sonra suyu ek edin ve düzgünce karıştırın. 

5. Çorba kaynamaya başlayınca, kabuklarını soymuş olduğunuz ve doğramış olduğunuz kabakları ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. 

6. Blenderdan pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin. Tuz ve dereotunu ek edin. Bu kademede dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

3. Kereviz Çorbası Tanımı (4 Kişilik)



Kereviz Çorbası Tanımı Malzemeleri

  • 2 adet kereviz 

  • 1 adet kuru soğan 

  • 1 adet havuç

  • 1 adet limon suyu

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 600 ml sıcak su

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kereviz Çorbası Yapılışı

1. Kuru soğanı piyazlık olacak halde doğrayın. Sarımsakları da minik kesimler olacak biçimde doğrayın. 

2. Havucun kabuğunu soyun ve ince dilim halinde kesin. Kerevizlerin kabuğunu soyun ve küp biçiminde doğrayın. 

3. Zeytinyağını derin bir tencereye dökerek, kızdırın. Soğanı ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. 

4. Akabinde üzerine havucu ek edin. Sotelemeye devam edin. 

5. Kerevizleri de ekleyerek karıştırın. 

6. Suyu ek edin ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı halde pişirin. 

7. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Dilerseniz, kendi damak tadınıza nazaran diğer baharatlar da ekleyebilirsiniz. 

8. Çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Afiyet olsun.

4. Sebzeli Toplar Tanımı (4 Kişilik)



Sebzeli Toplar Tanımı Malzemeleri

  • 2 adet sakız kabağı 

  • 1 adet yeşil biber

  • 1 adet kırmızı soğan

  • 3 adet domates

  • 2-3 kol taze soğan

  • 2 adet taze kırmızı acı biber 

  • Bir avuç içi kadar konserve tatlı mısır

  • 2 adet patates, rendelenmiş

  • Bir avuç dolusu dondurulmuş bezelye

  • 1 diş sarımsak

  • 10 adet taze nane

  • Tuz ve karabiber

  • 4 adet yumurta

  • 200 gram un

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Sebzeli Toplar Tanımı Yapılışı

1. Kabak, domates, kırmızı soğan, yeşil biberi küp küp doğrayın. 

2. Taze soğan ve taze naneyi ince ince kıyın. 

3. Kırmızı acı biberi de ince ince doğrayın. Patatesleri rendeleyin. 

4. Kabağı, domatesi, kırmızı soğanı, yeşil biberi, taze soğanı, taze naneyi, kırmızı acı biberi, tatlı mısırı, patatesi, bezelyeyi ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. 

5. Karabiber ve tuz ekleyip yumurta ekleyin. Unu da ekleyip karıştırın. 

6. Tereyağını tavada eritin, karışımı yuvarlak toplar halinde kızartın. Zerzevat topları hazır.

5. Ispanaklı ve Peynirli Toplar Tanımı (4 Kişilik)



Ispanak ve Peynirli Toplar Tanımı Malzemeleri

  • Yarım kilo ıspanak 

  • 3/4 su bardağı lor peyniri 

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

  • 2 adet yumurta 

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)

  • Tuz

  • Karabiber

  • Ayçiçek yağı
Ispanak ve Peynir Toplar Tanımı Yapılışı

1. Ispanağı yıkayın, suyunu süzüp doğrayın. 

2. Peyniri, sarımsağı, galeta ununu, tuzu, yumurtaları ve karabiberi karıştırın. 

3. Ispanakları ekleyin ve karıştırıp, yoğurun. Karışımdan yuvarlak biçimde modüller koparın. Evvel yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayarak, ayçiçek yağında kızartın.

6. Kabak Mücver Tanımı (4 Kişilik)



Kabak Mücveri Tanımı Malzemeleri

  • 1 adet havuç 

  • 100 ml un

  • 3 adet kabak

  • 2 adet yumurta (Çırpılmış)

  • 6 kısım taze soğan

  • Yarım demet dereotu

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kabak Mücveri Tanımı Yapılışı 

1. Kabakları, havucu rendeleyin. Daha sonra geniş bir kapta, kabakları, yumurtayı, ince ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış dereotunu, karabiberi, tuzu ve unu karıştırın.

2. Macun kıvamına gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın. 

3. Her mücveri 1 yemek kaşığı olacak biçimde ayarlayıp, kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

7. Sosisli Makarna Tanımı (4 Kişilik)



Sosisli Makarna Tanımı Malzemeleri

  • Yarım paket spagetti makarna

  • 250 gram dana sosis

  • 100 ml sıcak su

  • Fesleğen

  • Zeytinyağı

  • Tereyağı

  • Tuz
Sosisli Makarna Tanımı Yapılışı

1. Makarna suyunu tencereye koyun. 

2. Spagettileri eşit olarak ortadan ikiye kırın. Sosisleri de ikiye bölün. 

3. Sosis kesimlerine, 4-5 adet makarna çubuğu geçirin. 

4. Kaynayan suya fesleğen, tuz ve zeytinyağı ekleyin. 

5. Akabinde, sosisli spagetti makarnaları haşlayın. Haşlandıktan sonra, fazla suyu süzün. 

6. Tencereye bir ölçü tereyağı koyun ve eritin. Süzülmüş makarnaları, kızgın tereyağı içinde kavurun. Dilerseniz, yanına mayonez ve ketçap ekleyerek servis edebilirsiniz.

8. Spagettili Süslü Köfte Tanımı (4 Kişilik)



Spagettili Süslü Köfte Tanımı Malzemeleri

Köftesi için;

  • Yarım kilo dana kıyma

  • 2 adet yumurta

  • 4 dilim bayat ekmek içi

  • 1 adet soğan 

  • 6-7 kol maydanoz (İnce kıyılmış)

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz
Makarnası için;

  • 100 gram domates sosu ( yoksa rendelenmiş domates kullanabilirsiniz)

  • 1/3 paket spagetti makarna
Süslemek için;

  • Fesleğen yaprağı 

  • Bezelye

  • Domates
Spagettili Süslü Köfte Yapılışı

1. Köfteyi yapmak için, bayat ekmek için su ile ıslatın ve sıkın. 

2. Kıymayı derim bir kaba alın, üzerine soğanı rendeleyin. 

3. Akabinde; ekmekleri, maydanozu, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. 

4. Yuvarlak kesimler kopartıp, köfteleri hazırlayın, kızgın sıvı yağda güzelce kızartın. 

5. Spagettileri haşlayın. Akabinde domates sos ile karıştırın. 

6. Son olarak, servis tabağınızı süsleyerek hazırlayın. Afiyet olsun.

9. Uğur Böceği Sandviç Tanımı (1 Kişilik)



Uğur Böceği Sandviç Tanımı Malzemeleri

  • 1 adet sandviç ekmeği 

  • 1 dilim hindi füme

  • Yarım domates

  • 2 adet zeytin

  • Marul 

  • Tereyağı
Uğur Böceği Sandviç Yapılışı

1. Sandviç ekmeklerini, tereyağında kızartın. 

2. Hindi fümeyi pişirin. 

3. Görselden yardım alarak sandviçinizi süsleyin. Afiyet olsun.

Bu İçerikler de ilginizi çekebilir:


 

Similar threads

Varlıklı lif, mineral ve protein içerikleri ile hem sağlıklı hem de ekonomik bakliyatlar mutfağımızın göz bebekleri. Birbirinden hoş yemekler olağanüstü salatalar ve çorbalar yapabilir sofraları ziyafete çevirebilirsiniz! Gelin bakalım neler yapabiliyoruz, sonra çabucak mutfağa! 1. Maş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
''Yılbaşı ne zaman gelecek?'' Derken, bir baktık ki 2022 yılı geldi çattı bile.???? 2022 yılına sayılı günler kala yılbaşı menüsü tarifleri arıyorsanız, lezzetli yılbaşı tariflerini inceliyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yeni yılda size nefis yemek tarif önerileriyle geldik. ????Bu listede yok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Tezgahtan aldığınız mis kokulu sulu domatesleri kullanarak mükemmeller yaratmak isteyenleri şöyle alalım... 1. Domates İçinde Yumurta Tanımı: 4 adet domates 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı domates püresi 2 tatlı kaşığı zeytinyağı bir tutam karabiber ve tuz Domateslerin kapaklarını kesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Onedio yemek olarak, kış aylarında tüketebileceğiniz birbirinden nefis ve lezzetli kış salatası tanım teklifleri ile karşınızdayız!???? Kış sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz bu salata tanımı tekliflerini daha evvel denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririz. Mutfak önlükleriniz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Salata ekseriyetle ana yemeklerin vazgeçilmez eşlikçisi olmaya devam etmektedir. Lakin salata, öğünlerde tek başına tüketilebilecek kadar besleyici ve doyurucu olabilir. Türk mutfağında olduğu üzere dünya mutfağında da pek çok doyurucu salata tanımları bulunmaktadır. Bu sefer sizi salatada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt