Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çocuğun gelişiminde eğitimin önemi

çocuğun gelişiminde eğitimin önemi
0
187

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Çocuğun gelişiminde eğitimin önemi nedir?

Çocuk gelişiminde, hem eğitimin ayrıca de çevrenin önemi ve rolü vardır Çünkü ikisi, birbirine sımsıkı bağlıdır Çocuk önce en yakın çevresinden yani ailesinden eğitim alır Bu eğitim başka çocuk ve büyüklerle ilişki kurmaya başladığında ise bu yeni kişilerin ve çevrelerin de etkisiyle devam eder Mektep ise eğitimin her alanda verildiği kurumlardır, çocuk bu yerlere eğitim almaya gelirken kocaman bir sosyal çevrenin de içine katılır Hoca ve arkadaşları da okulda aldığı eğitimin bir parçasıdır Bu yaşlarda kendi kimliği de şekillenecektir ve eğitimden yeterince yararlanmayı seçmesi ile başarısı artacak, başarısı arttıkça çevresiyle ilişkisi farklılaşacaktır

Eğitim önemlidir çünkü: Toplumda yapılan bir kusur sonrası yapılan bütün yorumlarda bu hataların esas sebebi olarak eğitim eksikliği olduğu bütün uzmanlar tarafından dile getirilmektedir Bu eğitim eksikliğine çare olarak ta devletimiz 8 takvim gerekli eğitimi zorunlu ışık halkası getirmiştirHer akşam haberlere konu olan olumsuz davranışların temel sebebinin de eğitim eksikliğinin olduğu uzmanlar kadar her zaman vurgulanmaktadırToplumda bugün ailelerin çocuklarını çevreye rahatlıkla salmamalarının sebebi eğitimsiz insanların kendilerine barınak olarak çevreyi, sokağı seçmelerinden kaynaklanıyorAtalarımızın bu konuda söylediği çok güzel bir söz var; “CAHİL DOSTUM OLACAĞINA, AKILLI,EĞİTİMLİ DÜŞMANIM OLSUN DAHA İYİÇünkü cahil ,eğitimsiz insanın ne yapacağı belirli olmazEğitimsiz insan iyilik yapıyorum diyerek dostunuz dahi olsa size isteksiz olarak kötülük yapabilirEğitim durum arkadaşlarÇocuğun gelişimi dediğimizde ilk aile eğitimi daha sonra mektep eğitimi gelirBakın eğitim diyorumÇevre faktörü sonradan kazanç ama; çevreden eğitim alamazsınızAncak kendinize iyi yada kötü örnek olacak davranışlar kazanabilirsinizÇevrenin kötü olmasının sebebi zaten eğitimsizliktir arkadaşlarHazreti Mevlana nın bir sözü var;BİR YILAN KÖTÜ ARKADAŞTAN, FENA ÇEVREDEN DAHA İYİDİRYılan yalnızca canını alır,lakin fena çevre keza ahlakını, hem terbiyeni ,hemde canını alır,demiştirEğitimsiz bir anne ,baba cahil olduğu için bir fazla çocuk yapıyorSonra bu çocuklarda dolayısıyla eğitimsiz kalıyor,daha sonra evden kaçmalar,sokakta yaşamalar,musibet, hırsızlık ,madde bağımlılığı gibi bir çok musibet çevreye yayılıyorBu nedenledir ki anne,babadan yani her tarafta başlayan eğitimsizlik doğal olarak çevreninde kötü olmasına sebep oluyorÇevremizde misal alınacak davranışlar yok mu?Var emrindeki ki fakat;Çevrede örnek alınmayacak bir çok da fena davranış varKarşılaştırma yaparsak çevremizde misal alınacak davranışlar çevrenin hasar verici davranışlarına nazaran fazla ,fazla daha azYani çocuğun gelişiminde çevresini örnek alması koskocoman bir RISK Niçin; çünkü çevrede fazlasıyla kötü davranış varFakat eğitim pek yok arkadaşlarEğitimin kötüsü olmazOkulda bize hangi kötü davranış veriliyor Hangi olumsuz ,geveze bilgi veriliyorHİÇ ARKADAŞLAR HİÇ VERİLMİYOR Okul ,eğitim bizim geleceğimizGereksiz ,lüzumsuz ,zararlı hiçbir şey okulda yani eğitimde yok Fakat çevremizde fazlasıyla var…… Arkadaşlar unutmayın;
ÇEVREDE RISK VAR, EĞİTİMDE ASLA RISK YOK… *