Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuğun 6 Kötü Huyuna 6 Zekice Öneri

Çocuğun 6 Kötü Huyuna 6 Zekice Öneri
0
135

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
1 Tuvalet alışkanlığı için inatlaşma
4 yaşındaki oğlum Mehmet iddiaya göre tuvalet alışkanlığını kazanmıştı lakin tuvalete o kadar de hevesli gittiği söylenemezdi Tutabildiği değin tutuyordu Bir gün Mehmet, her zamanki gibi tuvaletini son başlıca değin tutuyor, ortalıkta dört dönüyordu Tuvalete gitme zamanı tatlımdedim Natürel ama, işe yaramadı Sonradan babası Mehmet'e şöyle dedi; Şimdi tuvalete gidersen sana 1 TL veririm
Mehmet teklifin hakiki olup olmadığını tartmaya çalışıyordu Eşim cebinden 1 TL'yi çıkardığında Mehmet uçarcasına tuvalete koştu Ona tuvalete gitmek için rüşvet almayı mı öğreteceksin?diye sordum Ona böyle mi örnek oluyorsun?Eşim muzipçe baktı Olan şuydu; O günden itibaren, Mehmet tuvalete gitmek konusunda yeni bir anlayışa sahip oldu Niçin tutayım oysa?diye düşünmeye başladı Benzer taktiği tekrar kullanır mıyım, belli değilim, fakat şunu öğrendim; Ara Sıra marifetli elde etmek ve kuralları biraz esnetmek işe yarayabiliyor

2 Sofra Kavgaları
Elif, kızı Ceyda'nın sağlıklı yiyeceklerin tadına bile bakmamasından usanmıştı Brokoli, şeftali, biftek veya öbür kokan hiçbir şeyi yenıiyordueliyor Elif
Bir gün çözümü raslantı buldu: Benim tabağımdan yemesine izin verdim Gülünç gelebilir lakin işe yaradı Böylece Ceyda yemeklerini annesinin tabağından yemeye' başlamış ve gitgide yeni tatlar deneyen bir ufak gurme haline gelmiş acilen Thai yemeği bile yiyordiyor Elif

Sahiden de, okul öncesi yıllarda, yemek yemek masası bir savaş meydanına dönebilir Bu konuda ise minik Mehmet'i misal tahsis etmek istiyoruz Mehmet ve annesi şekerli gıdalar konusunda savaş halindeydiler Mehmet her türlü şekerli gıdayı yemek istiyordu En sonunda annesi, niçin olmasındiye düşündü ve bir şartla izin verdi; önce dinç besinlerden oluşan öğününü bitirirse, vitamin ve mineral katkılı şekerli gıdalardan tatlıniyetine tüketebilecekti Yemek kavgalarını bitiren daha acayip bir Niçin olmasın?taktiği de şöyle; okulöncesi yaş grubundaki ikizlerine brüksel lahanası yedirmeye çalışan akıllı anne işe önce evdeki şirin hamster'dan başlıyor Çocuklar evcil hayvanlarının lahana yediğini gördüklerinde bu sebze çekici ışık halkası geliveriyor Hatta şu an 10 yaşında olan ikizlerden birinin favori yiyeceği brüksel lahanası Şaşılacak yok mi?

3 Bez Faciaları
Hülya 2 yaşındaki kızını, süper emici beze rağmen birçok sabahleyin üstü başı doymuş halde buluyordu Bir akşam kızının bezinin altına, göbeğini ve yapıştırma bantlarının olduğu bölgeyi kapsayacak şekilde bundan başka maksi kumaş koymaya karar verdi Böylece karnının üzerine yüzükoyun ve poposu havada yatmaya alışılmış ufaklık, herhangi bir akış olmayınca daha konforlu uyumaya başladı
Üç çocuk annesi Pelin ise, her fırsatta keyifle bezini çıkaran 15 aylık kızı Fulya ile ne yapacağını şaşırmıştı Çözümü ise tamir çantasında buldu! Koli bandıyla bezin bağlantı yerlerini kapatacak şekilde bir tur atarak onu bantlıyordum Bandı açamadığı gibi denemeyi bile bıraktı İşin tek fena yönü dıştan bezini değiştirirken üzerimize yönelen bakışlar oldu!

4 Oturak dertleri
Funda üç yaşındaki oğlu Furkan ’ın ihtiyacını lazımlık dışarıda tekrar gidermesini önleyemiyordu; Sonunda ayrım ettim fakat gerçekten her seferinde aynı yere, oturma odamızdaki saksıya tuvaletini yapıyordu Bunu ayrım edince ona Niye lazımlığı bu saksının arkasına koymuyoruzdedim Bu bizim rahat lazımlığımız olur Furkan bu fikirden fazla hoşlanmıştı Aylarca onu binbir rüşvetle ikna etmeye çalışmamıza rağmen, başarılı olamamıştıkdiyor Funda Birkaç ay sonradan sıcacık lazımlık törenlerle tuvalete taşındı
Bir diğer oturumuz ise şöyle anlatıyor; Eğlencenin etkisini küçümsemeyin 3 yaşındaki oğlumla lazımlık dansları geliştirdik Çiş dansı, kaka dansıve hatta gaz dansımız bile vardı! Her birinin; elleri sallamak, ayakları yere vurmak gibi öbür kareografisi vardı Bu danslar konut halkını gülmekten yerlere yatırıyordu Natürel ancak, daha büyük beğeni alıyorlardı

5 Dolaptaki canavarlar
Çocuğunuza kadar canavarlar doğrusu var!
Şu Anda 8 yaşında olan Ege'nin annesi oğlunun bu korkusunu nasıl yendiğini şöyle anlatıyor: 'Ege 6 yaşındayken filmlerdeki ve kitaplardaki kötü adamların uyku vakti onu almaya geleceği konusunda endişelenmeye başladı Bunun üzerine ben de adamları uzakta tutmak için komik hikayeler anlatmaya başladım Fena adamı komik halele düş etmek sizi güldürebiliyorsa onun gücünden de etkilenmezsiniz Mesela bir canavarın hulahupçember çevirme yarışmasına katılmasını konu eden bir öykü uydurdum Yarışmayı kaybediyor çünkü bir sürü kolu birbirine dolanıyor, yere düşüyor ve çok utanıyor Aptalca bir hikaye mi? Evet Etkin mi? Kesinlikle Ege'yi bir defa gülümsetebilirsem daha kolay rahatlayıp sakinleşiyordu
Başka örnek daha: 5 yaşındaki kızı Ayşe odasında canavar olduğuna inanıyordu Annesi hava arıtıcı spreylerden sıkmayı hafıza etti ve canavarların güzel kokan evlerden hoşlanmadıklarını söyledi Her gece odaya aynı spreyi sıktı lakin işe yaradı Natürel diğer yollar da var; canavarları korkutacak bir şarkı, canavarı geçirmeyen bir perde, canavarların anneleriyle sizin yapacağınız sert bir telefon konuşması

6 Emzik bağımlılığı
Unutmayın, sebebini dürüst şekilde anlatamazsanız sevdiği sıradan bir kutudan bile ayrılmak travmatik ışık halkası gelebilir bazen Seda'nın 3 yaşındaki oğlu Sinan ile böyle bir deneyimi var Sinan uzun süredir anaokuluna emziği olmadan gitmeyi reddediyordu En sonunda ona emziğe fakir bir bebeğin ihtiyacı olduğunu söyledimeliyor Seda Hemen ağzından çıkardı ve fakir bebeğe verdiyerek emziğini bana uzattı Seda yeniden emzik konusunun açılmadığını fark ettiğinde bir hayli şaşırmış; İnanamadım, onca zamandır bu konuda fikri denemeye değer Birazcık ilhama ihtiyacınız varsa mesela ufaklığı sevgili emziğini uçan balona bağlamaya ikna etmeyi deneyin Yasemin'in oğlu Kutay'ın, kılları adamakıllı yıpranmış ayıcıklı eski diş fırçasıgibi daha eksik arzulanan eşyalara bağlanma eğilimi vardı Ayrılmasını kolaylaştırmak için, fırçayı özel bir kutuyayerleştirip ufak bir tören düzenledik diye anlatıyor Yasemin Bu Nedenle ne süre isterse eski diş fırçasını ziyaret edebileceğini biliyor!*

858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt