iltasyazilim
FD Üye
Çocuğum Okulda Nasıl Besleniyor?
Çocuğum Okulda Neler Yiyor?
Çocukların Okulda Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Okulların açılmasına fazla az bir süre kaldı ve anne babalar çocuklarının beslenmesi konusunda endişelenmeye başladı bile Okul çağında çocukların sağlıklı beslenmeleri için neler yapılması gerektiğini Diyetisyen Şengül Sangu ’ya sorduk
* Okul kantinlerinde satılan cips, şekerleme, çikolata, bisküvi, poğaça, kek gibi gıdaların esas yemek yemek yerine ve fazla miktarlarda yenilmesini engelleyin
* böylece çocuğunuza verdiğiniz cep harçlığını, bu hatalı seçimlerden oldukça çok yapmasına engel olacak şekilde ayarlayın
* Beslenmesinde, meyve, ayran, süt, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, ceviz gibi yardımcı, vitamin, protein ve kalsiyum içeriği yüksek yiyecekler bulundurun
* Kahvaltı, bu yaş grubu için günün en manâlı öğünüdür Uzun süren açlıktan daha sonra enerji ihtiyacının karşılanmasında, cisim için gerekli besin öğelerinin günün birincil saatlerinde vücudun azami gereklilik duyduğu dönemde vücuda dengelenmiş bir şekilde alınmasında, kan şekeri düzeylerinin dengelenmesinde, böylece dikkatin derse yoğunlaşmasında, güne daha enerjik başlamalarının sağlanmasında etkili olduğundan kahvaltının yapılmasına çocuklarınızı özendirin
* Çocuğun enerji deposunu dolduracak, proteinden zengin gıdaları tercih edin
* Sürülebilen çikolata, bal, reçel gibi tatlılar yerine kan yapıcı ve kemik gelişimi için kalsiyum içeren pekmeze kahvaltıda yer verin
* Genel Olarak hafta sonu tüketilen yumurta sayıca gerektiğinden eksik yenir Ama yumurta yüzde yüz emilebilen en nitelikli protein kaynağıdır ve kan yapıcıdır Yanında akarsu içilmesi demir emilimini engeller, keza fazla pozitif kaynatılması da besin değerini düşürür
* Kahvaltılara eksik miktarda ilave edilen domates, salatalık, maydanoz gibi vitamin ve posa içeren sebzeler iştah açıcı ve barsak çalıştırıcıdır Kahvaltıda yalnızca ve kesintisiz mısır gevreği+süt alımı olur ya pratiktir lakin sakıncalıdır
* Okulda bahşedilen alternatifler sağlıklı besin alışkanlığının kazandırılmasına karşın olarak seçilmelidir Okul kantinlerinde taze meyve satılabilir, dengelenmiş hazır sossuz sandviçler verilebilir Ayrıca okulda hazırlanan alternatiflerin hazırlama koşullarının hijyenik olması bu çağ çocukların sağlığı için ayrı ağırlık taşımaktadır
*
Çocuğum Okulda Neler Yiyor?
Çocukların Okulda Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Okulların açılmasına fazla az bir süre kaldı ve anne babalar çocuklarının beslenmesi konusunda endişelenmeye başladı bile Okul çağında çocukların sağlıklı beslenmeleri için neler yapılması gerektiğini Diyetisyen Şengül Sangu ’ya sorduk
* Okul kantinlerinde satılan cips, şekerleme, çikolata, bisküvi, poğaça, kek gibi gıdaların esas yemek yemek yerine ve fazla miktarlarda yenilmesini engelleyin
* böylece çocuğunuza verdiğiniz cep harçlığını, bu hatalı seçimlerden oldukça çok yapmasına engel olacak şekilde ayarlayın
* Beslenmesinde, meyve, ayran, süt, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, ceviz gibi yardımcı, vitamin, protein ve kalsiyum içeriği yüksek yiyecekler bulundurun
* Kahvaltı, bu yaş grubu için günün en manâlı öğünüdür Uzun süren açlıktan daha sonra enerji ihtiyacının karşılanmasında, cisim için gerekli besin öğelerinin günün birincil saatlerinde vücudun azami gereklilik duyduğu dönemde vücuda dengelenmiş bir şekilde alınmasında, kan şekeri düzeylerinin dengelenmesinde, böylece dikkatin derse yoğunlaşmasında, güne daha enerjik başlamalarının sağlanmasında etkili olduğundan kahvaltının yapılmasına çocuklarınızı özendirin
* Çocuğun enerji deposunu dolduracak, proteinden zengin gıdaları tercih edin
* Sürülebilen çikolata, bal, reçel gibi tatlılar yerine kan yapıcı ve kemik gelişimi için kalsiyum içeren pekmeze kahvaltıda yer verin
* Genel Olarak hafta sonu tüketilen yumurta sayıca gerektiğinden eksik yenir Ama yumurta yüzde yüz emilebilen en nitelikli protein kaynağıdır ve kan yapıcıdır Yanında akarsu içilmesi demir emilimini engeller, keza fazla pozitif kaynatılması da besin değerini düşürür
* Kahvaltılara eksik miktarda ilave edilen domates, salatalık, maydanoz gibi vitamin ve posa içeren sebzeler iştah açıcı ve barsak çalıştırıcıdır Kahvaltıda yalnızca ve kesintisiz mısır gevreği+süt alımı olur ya pratiktir lakin sakıncalıdır
* Okulda bahşedilen alternatifler sağlıklı besin alışkanlığının kazandırılmasına karşın olarak seçilmelidir Okul kantinlerinde taze meyve satılabilir, dengelenmiş hazır sossuz sandviçler verilebilir Ayrıca okulda hazırlanan alternatiflerin hazırlama koşullarının hijyenik olması bu çağ çocukların sağlığı için ayrı ağırlık taşımaktadır
*