Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuğu sevgisizlikle cezalandırma

Çocuğu sevgisizlikle cezalandırma
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bazı anne babalar sevgi vermeyi, çocuğun istenilen davranışlar göstermesinin bir ön koşul olarak atama ederler ve bu davranış içindeki bir ebeveyn ve bir şeyler yaparsan severim ya da bir şeyler yaparsan, sevme mesajını çok açık ve net bir biçimde çocuğa bulaştırır çocuklarından çok iyi donmalarını bekleyin ve onlara hiçbir kusur payı bırakmayan anne babalarda daha sık rastlanan bir tavır karşısında çocuk çaresizdir

Ne yaparsa yapsın Anne babasının sevgisini sahiden kazanamayacağını düşünür Ne dek uğraş harcarsa harcasın anne babasına layık bir evlatolamadığı düşüncesinin aşağı ezilir Bu tutum içindeki anne babaya sorduğunuzda herşey gayet normaldir
Küsmek, konuşmamak, yüzüne bakmamak, imalı sözler ile haberleşmek ise sevgiyi ceza olarak kullanan anne babaların araçlarıdır
Sevgisizlikle cezalandırma daima aracısız evgiden mahrum bırakma şeklinde karşımıza çıkmaz Ara Sıra, şayet de daha çoğunlukla dolaylı olarak gözlenir fakat bu durum çoğu zaman anne babanın bile farkına varmadığı bir durumdur

Çocuğunuzun okuldan eve döndüğü vakti hatırlayın o eve girdikten sonradan oysa, birincil yarım saat içinde, aranızda geçen konuşmaların neler olduğunu düşünün Derslerin nasıldı? Fen, bilgisinden yazılmış oldunuz mu? test sınavının sonuçları emin oldu mu? Buna aynı konuşmalar evdeki, birincil konuşmalarımız oluyorsa bu şart çocuğumuzun kafasında şu soruyu oluşturmaktadır: Annem babam için BEN mi önemliyim yahut benim okul başarım mı manâlı?Böyle bir tatbik, evimizin rutini haline geldiğinde ise çocuk göre, gördüğü cezaya karşılık olarak, anne babaya da bir cinayet sunulur Çocuğumuzun bize uyguladığı canice ise birçok zaman çalışmamak ve başaramamak da ayak diremek şeklinde gerçekleşir *

858,505Konular
982,788Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt