
Coco Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta akı
- 1su bardağı toz şeker
- 300gr hindistan cevizi
- 1 paket vanilya yahut 2-3 damla sıvı vanilya
- 100 gram sütlü yahut bitter çikolata
- Toz antep fıstığı
Coco Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurta aklarını ve şekeri akışkan olacak biçimde 3-4 dakika tel çırpıcı ile çırpalım. Akabinde vanilya ekleyip karıştıralım.
- 300 gram hindistan cevizini de ekleyerek elimizle yoğuralım. Buzdolabında 10 dakika bekletelim. Akabinde dondurma kaşığı ile hal verelim.
- Dilerseniz kahve fincanı yahut el ile de şekillendirebilirsiniz. Kolay çıkmasını sağlamak için streç sinema kullanabilirsiniz.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-17 dakika ortası pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumasını beklerken benmari yolu çikolatamızı eritelim.
- Soğuyan kurabiyemizi tabanını çikolataya batıralım. En üstünede kalan çikolatayı gezdirelim ve antepfıstığı ile süsleyelim. İşte bu kadar????deneyecek olanlara afiyet olsun. ????????????.