
Coco Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı toz şeker
- 300 gram hindistan ceviz tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya
- 100 gram bitter yahut sütlü çikolata
Coco Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta akını ve şekeri macun kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Karışıma vanilya ve hindistan cevizini azar azar dökelim hamur haline getirelim.
- Hazırladığımız karışım daha kıvam alabilmesi için 15 dk buzdolabında bekletelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dondurma kaşığı yahut yemek kaşığı üzere misal bir alet kullanarak harçtan modül alıp bastırarak kurabiyeleri yerleştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 160 derce fırında 15 -20 dk pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi oda sıcaklığında bekletelim.
- Bermari adabı erittiğimiz çikolataları kurabiyenin tabanına bandırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyalım.
- Kalan son çikolatayıda üzerine gezdirelim akabinde buzdolabında bekletelim.