Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çoban Aşı

Çoban Aşı
0
104

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çoban Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kase yazdan kurutulmuş patlıcan (yaz ise iki adet patlıcan)
  • 1 orta uzunluk kase yazdan kurutulmuş domates (yaz ise iki adet taze domates)
  • 2 orta uzunluk kase bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Birer yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber (kurutulmuş da olur)
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çoban Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yazdan kurutulmuş patlıcan domates ve biberlerimizi haşlayıp bir süzgeçe bırakıp suyunu bırakmasını sağlayalım. ,
  2. Diğer yandan bir tencereye yağımızı alalım
  3. İçine kuru soğanımızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçası ekleyip birazda onla kavuralım.
  5. Sonra baharatları ekleyelim.
  6. Önceden başladığımız kuru zerzevatları ekleyip hepsini karıştırıp üzerine suyunu bırakalım.
  7. Kaynayınca bulgurunu ekleyelim.
  8. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte çoban pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Yanında turşu kuru soğan açık ekmek ve bol yeşillikler eşliğinde unutulmaz bir lezzet oluyor afiyet olsun ????♥️♥️♥️.
Çoban Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çoban Aşı Yemeği Tanımı İçin Gereçler 2 adet orta uzunluk soğan3 adet yeşil biber3-4 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1,5 su bardağı bulgur1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiberTuz3 su bardağı sıcak su Çoban Aşı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle soğan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kuşbaşı dana eti2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 diş sarımsak2 adet sivri biber2 adet domates1 tatlı kaşığı salça1 çay bardağı sıcak suTuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre) Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tanımı İçin Materyaller 3 avuç kurutulmuş dilim taze fasulyeDamak zevkinize nazaran kurutulmuş acı sivri biber (mecburi değil)1 avuç yazdan kurutulmuş dilim patlıcan2 adet yumurta4-5 yemek kaşığı sıvı yağı1 büyük soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Kuru Fasulye (Yeşil) Kavurması Tanımı İçin Materyaller 2 yahut 3 çorba kasesi yazdan kurutulmuş taze fasulye2 adet kuru soğan3-4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı kurutulmuş domates kurusu1 tatlı kaşığı tuz1 tutam karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 2 tane kuru soğan2 tane kırmızı biber700 gram kuzu eti50 gram kuyruk yağı1 yemek kaşığı kaymak1 tatlı kaşığı zeytinyağıBir ölçü tuz7-8 diş sarımsak Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zeytinyağı tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt