Cızlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Cızlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri kaba koyup, karıştıralım.
- Harcımız akışkan bir kıvamda olacak biçimde unu da ekleyelim.
- Akışkan bir kıvamdaki harcımızı ısınıp yağlanmış tavaya 1 kepçe dökelim.
- Harcı ince bir biçimde tavaya yayalım.
- Üstteki hamur kuruduğu vakit üzerine 1 tatlı kaşığı kadar yağ koyup karşıt çevirelim (Diğer cızlamayı dökerken tekrardan tavaya yağlamaya gerek yok aykırı çevirirken dökseniz yeterli)
- Diğer tarafı da pişince servise hazır. Orta ateşte pişirin harlı ateşte yanabilir. Çabucak pişen birşey yanından ayrılmadan dikkatli formda pişirin.