Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cızlama

Cızlama
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Cızlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Cızlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç tüm gereçleri kaba koyup, karıştıralım.
  2. Harcımız akışkan bir kıvamda olacak biçimde unu da ekleyelim.
  3. Akışkan bir kıvamdaki harcımızı ısınıp yağlanmış tavaya 1 kepçe dökelim.
  4. Harcı ince bir biçimde tavaya yayalım.
  5. Üstteki hamur kuruduğu vakit üzerine 1 tatlı kaşığı kadar yağ koyup karşıt çevirelim (Diğer cızlamayı dökerken tekrardan tavaya yağlamaya gerek yok aykırı çevirirken dökseniz yeterli)
  6. Diğer tarafı da pişince servise hazır. Orta ateşte pişirin harlı ateşte yanabilir. Çabucak pişen birşey yanından ayrılmadan dikkatli formda pişirin.
Cızlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt