Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çiya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Çiya Tohumunun Faydaları Nelerdir?
0
153

dreamseo

FD Üye
Katılım
Kas 11, 2018
Mesajlar
1,680
Etkileşim
6
Puan
38
Yaş
37
Konum
Adana
F-D Coin
75
Son yıllarda gündeme gelen ve beslenme listelerinde sıkça görülen Çiya, yüksek miktarda lif ve omega3 yağ asidi ile bol miktarda kaliteli protein, mineral ve antioksidan içeriyor Bu özellikleri ile yemeklere kolayca uyum sağlayan Çiya, kalp hastalığı ve diyabet riskini azalttığı gibi sindirim sistemini de güçlendiriyor

Son dönemde dünya sofralarının gözde ürünü haline gelen Çiya’da Türk mutfağında değişik tariflerle kullanılmaya başlandı Çiya hem diyet hem de beslenme listelerinin üst sıralarında yer alıyor

Bütün yemeklere uyum gösteriyor

Uzmanlar Çiya tohumlarının yüksek miktarda lif ve omega3 yağ asidi ile bol miktarda kaliteli protein, mineral ve antioksidan içerdiğini söylüyor Çiya tohumunun en önemli avantajlarından birinin ise bütün yemeklere uyum gösterebilmesi ve kolaylıkla tüketilmesi olduğunu belirten uzmanlar, “Hafif bir lezzete sahip Çiya, hemen hemen her şeye ilave edilerek tüketilebiliyor Çiya tohumunu salata, kahvaltı gevreklerine, yoğurda veya içeceklerinize ekleyebilirsinizSıvı gıdaları iyi şekilde emebilen Çiya, bu özelliği sayesinde kimi sosları koyulaştırmak ya da tariflere göre yumurtanın yerine de kullanılabilir Çiya tohumunu öğütmenize, suda bekletmenize, öğütmenize veya pişirmenize gerek yoktur diyor

Diyabet riskini düşürüyor

100 gramında 468 kalori barındıran Çiya tohumunun içerdiği karbonhidratların büyük çoğunluğunun lif şeklinde olduğunu ifade eden uzmanlar, “Birçok insan yeterli düzeyde lif almamaktadır fakat gerekli oranda lif tüketmek, bağırsak sağlığına ve başka birçok iç organın sağlığına faydası çoktur 24 gram yani günlük tüketilmesi gereken Çiya tohumunda 7,89 gram lif bulunmaktadır Bu oran kadın ve erkeklerin günlük gereken lif miktarının büyük bir çoğunluğunu karşılamaktadır Günlük ortalama kadınların 25 gram, erkeklerinse 38 gram lif tüketmesi sağlık açısından çok faydalıdır Zor çözünen ve yüksek seviye emici özelliğe sahip olan Çiya tohumu, bu sayede diyabet riskini düşürmeye de etkilidir diye konuştu

Uzmanlar, Çiya tohumunun kalp hastalığı ve diyabet riskini azalttığı gibi sindirim sistemini güçlendirdiğini, yüksek tansiyonlu bireylerde kan basıncını düşürdüğünü de sözlerine ekledi

İşte Çiyalı hafif ve sağlıklı bir öğün tarifi



Ahududu ve Nar Taneli Chia Pudingi

Malzemeler

3 yemek kaşığı chia tohumu
1 bardak süt
2 çay kaşığı bal
12 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı ahududu ve nar taneleri karışımı
Hazırlanışı

Nar taneleri ve ahududu dışında bütün malzemeleri kapalı bir kavanoz ya da benzeri bir kabın içerisine boşaltın ve malzemelerin birbirine iyi karıştığından emin olana kadar karıştırın

1 saat kadar bir ara verin ve 1 saat sonra aynı işlemi tekrar yapın (isteğe göre bu karışım bir gece boyunca buzdolabında bekletilebilir) Daha sonra karışımın yarısını küçük bir kaba boşaltın

Ahududu ve nar taneleri karışımının yarısını üzerine boşaltın Kalan diğer karışımı da buna ekleyin ve en son üzerine kalan ahududu ve nar taneleri karışımını ekleyin Pudinginiz servise hazır Dilerseniz başka meyvelerle de bu tarifi deneyebilirsiniz

Afiyet olsun
 

Similar threads

Chia tohumu 1 haftada kaç kilo verdirir? Gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Sonuçları sizi oldukça şaşırtacak. Bu diyet ile bir hafta da 10 kilo veren de var bir ayda 20 kilo veren de. Chia diyetini bol su ve yoğurt ile tükkettiğinizde verdiğiniz kilo artıyor. Ciya tohumu nasil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Bol suyla birlikte tüketilebileceği gibi, yemeklerle karıştırılarak da kullanıma uygun bir yapıya sahip olan chia tohumu özellikle çok yüksek lif bulundurması nedeniyle dikkat çekiyor. Hem sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan bir besin olarak tanımlanması hem de anti oksidan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Chia tohumları yüzyıllardır sağlığa faydaları olduğu için kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan antioksidanlar, lif ve omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını iyileştirebilir, kemikleri güçlendirebilir ve kan şekerini düzenleyebilir. 1.Son Derece Besleyici Chia tohumları, Salvica Hispanica L...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Chia tohumu nedir, nasıl kullanılır, nasıl tüketilir, faydaları nelerdir, herhangi bir ast etkisi var mıdır? Bu soruları eminim son yıllarda oldukça sık duymuşsunuzdur Dünyada olduğu değin ülkemizde de tanınmaya başlayan chia tohumu tatlılara, yoğurda, süte ve pastalara karıştırılarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Medeniyetin başlangıcından beri yetiştirilen keten tohumu, en eski besinlerden biridir Antiinflamatuar omega3 yağ asitleri süper zengin ve güçlü antioksidan etkileri sunan keten tohumu en besleyici gıdalardan biri olarak kabul edilebilir Keten tohumu içindeki güçlü besinler, kardiyovasküler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt