Güneşli, sıcak ortamlarda yetişen civanperçemi bitkisi, kır çiçekleri niteliğinde; çayırlarda, dağ yamaçlarında, yol kenarlarında açar. Doğal ve süratle halde yayılır.
Civanperçemi Çayı Nasıl Yapılır?

Bir bardak çay elde etmek için verilen ölçüler kullanılabilir. Kaynamış suya ölçü kadar civanperçemi eklenir, 5 dakika demlenir.
Civanperçemi Çayının Yararları Nelerdir? Sindirimi hızlandırmakta tesirli olan civanperçemi çayının yararları ortasında mide ve boşaltım sistemine uygun geldiği bilinmektedir. Bitkinin muhakkak başlı yararları şu biçimdedir;
[*]Adet sancılarını hafifletir [*]Mide asidini ve sağlıklı salgıların artırılmasını sağlar. [*]Yara ve kanamaların uygunlaştırılması için kullanılır. [*]Uykusuzluğun giderilmesi ve dinginlik için ülküdür [*]İştah kaybını düzenler [*]Kas spazmlarına güzel gelir [*]Gastrit belirtilerini giderir [*]Mide ekşimesini geçirir [*]Terleme sorunu olan şahıslarda terlemeyi artırmak için kullanılır [*]Hazımsızlığın giderilmesini sağlar Civanperçemi Çayının Ziyanları Nelerdir? Papatya, krizantem üzere bitkilere alerjisi olan şahıslar, civanperçemi çayının ziyanları ve yan tesirlerinden etkilenebilir.
- Hassas cilt yapısına sahip bireyler, yaz aylarında kullanmamalıdır
- Hamilelik devirlerinde düşük riskini artırabileceği için tavsiye edilmez
- Emziren annelere önerilmez
Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır? Yararları Ziyanları Nelerdir?