Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtırlıkta Zirve El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek

Çıtırlıkta Zirve El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek
0
81

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çıtırlıkta Tepe El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️4 su bardağı ılık su
  • ️1 paket instant maya (7 gram)
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • ️1,5 tatlı kaşığı doluca tuz
  • ️10 su bardağı un
️Su bardağı ölçüm 220 ml.

Üzeri için;
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️200 gram tereyağ
Üzeri için;
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu
  • Azıcık üzüm pekmezi (renk için)

Çıtırlıkta Tepe El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilıtılmış su, şeker ve maya, yoğurma kabında karıştırılır.
  2. Üzerine tuzu katılıp tekrar çırpılır.
  3. Azar azar, denetimli halde un eklenerek yoğurulmaya başlanır.
  4. Un ölçüsü herkeste değişiklik gösterecektir. Hamurun son kıvamı, biraz ele yapışır usulde yumuşacık olmalıdır. Ve 5-6 dk uygunca yoğurulmalıdır.
  5. Hamurda mayalatma sürecimiz yoktur.
  6. Direk, tereyağımızı eritelim, sıvı yağıda üzerine ekleyip karıştıralım.
  7. Geniş derin bir tepsi içine yağın hepsini dökelim.
  8. Ellerimizi biraz yağlayıp hamurdan 20 adet eşit beze yuvarlayalım.
  9. Daha sonra her bezeyi yağ içindeki tepsiye sırayla bırakıp üstlerine elle basarak evirip çevirip heryerini yağa bulayalım. Ve yan yana dizelim.
  10. Üzerine streç sinema örtüp 15 dk bekletelim.
  11. Süre sonunda, fırınımızı alt üst ayarda 190° de ısıtalım.
  12. Yağlı bezeden tezgaha alıp iki elle yayarak uygunca inceltip genişletelim.
  13. Dış kenarda kalınlık varsa kesip oraları çıkaralım. Kalın yeri kalmasın.
  14. Hamuru sağdan arkasına sol taraftan zarf formunda katlayalım uç kısmına çokça peynir koyup hamuru üzerine kapatalım.
  15. Kıvırıp rulo halde dolayarak saralım.(en uçta kalan kısımlardan kestim ben çok katlı ve kalın olmaması için).
  16. Kağıt serili tepsimize kıvrık yeri tabana gelecek formda aralıklarla dizip yumurta sarısı sürelim.
  17. 190°’ de alttan ikinci rafa verelim. 25 dakika piştikten sonra, ben tepsimi orta rafa çıkarıp dereceyide 180° ye düşürdüm.
  18. 15-20 dk altı üstü kızarana dek pişirelim.
  19. Son 5 dakikasını ortadan bir üstte pişirdim.Pişirme hali vs…. Fırına ve bireye nazaran değişir. Fırında içi dışı altı üstü güzelce pişmiş böreğimizi servis edip afiyetle tüketebiliriz.
  20. Tamamen soğumadan üzerlerini kapatmayınız yumuşama yapar. Afiyet şifa olsun.
Çıtırlıkta Tepe El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kolaymı Kolay El Açması Nefis Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı süt2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 6 su bardağı kadar un İç harcı 1 kilogram ıspanak3 adet orta boy kuru soğan100 gram beyaz peynirTuz karabiber pulbiber Yağlamak için Yarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı maya6 su bardağı un denetimli ekleyin1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş margarin Üzerine; Yumurta sarısı İçi için; 500 gram beyaz peynir ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Kol Böreği (El Açması Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller 8,5 bardak un3 bardak su1,5 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 7 tane orta uzunluk patates2 tane orta uzunluk soğan1,5 tatlı kaşığı salçaKarabiber tuzYa da peynir, kıyma Ortası için; 5 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 su bardağından biraz az su1 su bardağından biraz az sütYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirkeTuzUn İç harcı için; 1 su bardağı şeker3 dilim balkabağı Dilerseniz öbür harç yapabilirsiniz Hamur ortasına; 150 gram erimiş margarin yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Çok Pratik El Açması Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 silik yemek kaşığı tuzYarım su bardağı sıvıyağ1 paket instant maya (11 gram )Alabildiği kadar un İç harcı için; 4 orta boy patates (Haşlanmış)1 orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt