
Çıtırlı Karamelli Tatlı (Yapımı Kolay Tadı Olay) Tanımı İçin Gereçler
Tabanı İçin
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt (Kremşanti için)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema (200 ml)
- Milföy hamuru
Çıtırlı Karamelli Tatlı (Yapımı Kolay Tadı Olay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremşantimizi ve bir bardak sütümüzü derince bir kabın içine alalım çırpıcı ile çırpıp buzdolabında beklemeye alalım.
- Tenceremizi ocağa alalım, içerisinde toz şeker, un ve sütümüzü karıştıralım. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kıvamı elde ettikten sonra üzerinin kabuklanmaması için streç sinemayla kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tavamızı ocağa alalım, toz şekerimizi koyup orta ateşte şeker eriyene kadar hiç karıştırmadan rengi değişene kadar bekleyelim.
- Eriyip rengi değişince tereyağını ek edelim, akabinde kremamızı ek edip karıştıralım (Kremayı eklediğimizde topaklanıyormuş üzere olacaktır panik yapmayalım karıştırmaya devam edelim ısıları eşitlenince düzelecektir, akıcı bir kıvam alana kadar karıştıralım) karamelimiz hazır ????.
- Dikdörtgen cam tepsimize kedidillerini tek tek süte batırarak yerleştirelim.
- Dolaptaki kremşanti ile muhallebimizi birleştirerek düzgünce çırpalım. Dizdiğimiz kedidillerinin üzerine döküp her yerine düzgünce yayalım.
- Üzerine karamelimizi dökelim düzgünce yayalım ve buzdolabında beklemeye alalım.
- Milföy hamurumuzu oda sıcaklığına gelince küçük küçük kareler biçiminde keserek fırın tepsimize yerleştirelim.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar 20-25 dakika pişirelim.
- Bu çıtır milföylerimizi dilimlediğimiz tatlımızın üzerine servis esnasında koyarak sunalım. Şayet evvelce koyarsak yumuşayabilir birinci anki çıtırlığını kaybedebilir bu türlü bir durumla karşılaşmak istemeyiz. Bu harika tatların bir ortaya gelmesiyle oluşan lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Kolay gelsin ????afiyet olsun???? sevgiler????