
Çıtır Yufkalı Köz Biberli Salata Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet kapya biber (isteyen konserve olarakta kullanabilir)
- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 adet yufka
Çıtır Yufkalı Köz Biberli Salata Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak biberlerimizi fırında közleyelim.
- Kabuklarını temizleyelim ve orta büyüklükte doğrayalım.
- Üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Yufkamızı açalım üçgen halinde kesip saralım.
- Büyüklüğü size kalmış ben küçük üçgenler formda kestim.
- Kızgın yağda kızartıp salatamızın üzerine koyalım. Servise hazır.
