iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Waffle Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram tereyağı
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*15 su bardağı un
Üzeri için;
*Muz
*Sürülebilir çikolata
Çıtır Waffle Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritip soğutalım
*Yumurtaların sarısı ile beyazını ayıralım Mikser ile beyazlarıyla şekeri, sarılarıyla sütü çırpalım
*Sarıları çırparken soğumuş tereyağını ilave edelim
*Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştıralım Karışımın ortasını açıp yumurta sarısı karışımını ekleyelim ve mikser ile çırpalım
*Malzemeler karışmaya başladığında yumurta beyazı karışımını da ekleyip çırpmaya devam edelim
*Hafifçe akışkan bir hamur elde etmeliyiz Eğer öyle değilse biraz süt ekleyip akışkan hale getirelim
*Hamurumuzu buzdolabında 10 dakika bekletelim
*Waffle hamurumuz hazır
*Waffleyi istediğimiz şekilde pişirelim ve pişirdikten sonra altının nemlenip yumuşamaması için biraz telde bekletelim Sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
*Wafflemiz hazır Afiyet olsun
Not: Ben resimdeki gibi ısınmış tavada 12 dakika çeviriyorum Daha çıtır bir waffle elde ediyorum Daha çıtır seven arkadaşlara denemesini öneririm
*125 gram tereyağı
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*15 su bardağı un
Üzeri için;
*Muz
*Sürülebilir çikolata
Çıtır Waffle Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritip soğutalım
*Yumurtaların sarısı ile beyazını ayıralım Mikser ile beyazlarıyla şekeri, sarılarıyla sütü çırpalım
*Sarıları çırparken soğumuş tereyağını ilave edelim
*Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştıralım Karışımın ortasını açıp yumurta sarısı karışımını ekleyelim ve mikser ile çırpalım
*Malzemeler karışmaya başladığında yumurta beyazı karışımını da ekleyip çırpmaya devam edelim
*Hafifçe akışkan bir hamur elde etmeliyiz Eğer öyle değilse biraz süt ekleyip akışkan hale getirelim
*Hamurumuzu buzdolabında 10 dakika bekletelim
*Waffle hamurumuz hazır
*Waffleyi istediğimiz şekilde pişirelim ve pişirdikten sonra altının nemlenip yumuşamaması için biraz telde bekletelim Sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
*Wafflemiz hazır Afiyet olsun
Not: Ben resimdeki gibi ısınmış tavada 12 dakika çeviriyorum Daha çıtır bir waffle elde ediyorum Daha çıtır seven arkadaşlara denemesini öneririm
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.