Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Waffle

Hoş geldin! Atomkrnc2727 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çıtır Waffle

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Çıtır Waffle Tarifi İçin Malzemeler

*125 gram tereyağı
*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*15 su bardağı un

Üzeri için;

*Muz
*Sürülebilir çikolata

Çıtır Waffle Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tereyağını kısık ateşte eritip soğutalım
*Yumurtaların sarısı ile beyazını ayıralım Mikser ile beyazlarıyla şekeri, sarılarıyla sütü çırpalım
*Sarıları çırparken soğumuş tereyağını ilave edelim
*Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştıralım Karışımın ortasını açıp yumurta sarısı karışımını ekleyelim ve mikser ile çırpalım
*Malzemeler karışmaya başladığında yumurta beyazı karışımını da ekleyip çırpmaya devam edelim
*Hafifçe akışkan bir hamur elde etmeliyiz Eğer öyle değilse biraz süt ekleyip akışkan hale getirelim
*Hamurumuzu buzdolabında 10 dakika bekletelim
*Waffle hamurumuz hazır
*Waffleyi istediğimiz şekilde pişirelim ve pişirdikten sonra altının nemlenip yumuşamaması için biraz telde bekletelim Sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
*Wafflemiz hazır Afiyet olsun

Not: Ben resimdeki gibi ısınmış tavada 12 dakika çeviriyorum Daha çıtır bir waffle elde ediyorum Daha çıtır seven arkadaşlara denemesini öneririm

858,505Konular
982,833Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt