
Çıtır Tavuklar Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk göğsü
- 1 paket krema
- Tuz,karabiber,kırmızı tatlı toz biber
- Kimyon
- 2 diş sarımsak
- Varsa muskat rendesi bir ölçü
- Kahvaltılık gevrek
Çıtır Tavuklar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuklar yıkanır kurulanır ve istenilen büyüklükte doğranır. (ne çok ince ne çok kalın olmasın).Geniş bir kaba alınır.
- Krema ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Baharatlar çok fazla olmasın. Birer cimdik kâfi.
- Bu karışımı en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Hatta bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz sonuç daha da hoş olacaktır. Ben bir gün evvel yapıp dinlendirdim.
- Kahvaltılık gevrekleri robottan geçin ve düzgünce dinlenen tavuk kesimlerini gevreklere güzelce bulayın.
- Bol ve kızgın yağda kızartın.
- Dilerseniz fırında da yapabilirsiniz. İnanılmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle kaydedin be deneyin????????.