Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Materyaller
- 800 gram tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1’er çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon, köri, kırmızı toz biber, pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Şinitzel Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü parmak halinde keselim.
- Bir kap içerisinde bütün sos materyallerini alıp karıştıralım.
- Tavuklarımızı bu sosa ek edip düzgünce karıştırıp streç sinemayla kapatarak 3 saat buzdolabında sosta bekletelim. Bu sayede tavuk etimiz yumuşacık pamuk üzere oluyor.
- Marine olan tavuk etimizi birinci olarak galeta ununa bulayıp akabinde sıcak yağda kızartalım.
- Yanında patates kızartması ve ketçap mayonez ile servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.