Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Soslu Sebzeli Midye Börek

Çıtır Soslu Sebzeli Midye Börek
0
111

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Çıtır Soslu Sebzeli Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
İç harç:
  • 2 tane pırasa
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Sosu :
  • 1 su bardağı ayran ya da yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı maden suyu
Üzerine :
  • 1 yumurta sarısı ve kalan sos

Çıtır Soslu Sebzeli Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasa 4 e bölünerek küçük doğranır. Biberler küçük küçük doğranır. Havuç rendelenir. Tavaya sıvı yağ alınarak biberler eklenir ve biraz yumuşayana kadar sotelenir.
  2. Üzerine havuç eklenip sotelemeye devam edilir. Yumuşayınca pırasalar ve baharatlar eklenir ve sebzeler güzelce pişene kadar pişirilir.
  3. Sos için bir kasede tüm materyaller çırpılır.
  4. Yufka artı formunda 4’e bölünür. Bir kesim alınarak soslanır.
  5. Uç kısmından parmakla geniş tarafa hakikat çektirilir ve büzdürülür. (resimdeki gibi).
  6. Büzdürülen kenarlar yan yana getirilip birleştirilir. İç kısmında kalan kenarlar üst üste getirilir. Bu kısma hazırlanan iç koyulur.
  7. En dıştaki kenarlar uzunlamasına olacak biçimde harcın üzerini örtecek halde kapatılır.
  8. 5. Harcın olduğu taraftan başlanarak büzgü olan yere gerçek katlanarak rulo yapılır.
  9. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalara birebir süreç uygulanır.
  10. Kalan sosun içine yumurta sarısı koyularak çırpılır ve midye böreklerin üzerine sürülür.
  11. Önceden ısıtılan 180 derece fırında nar üzere olana kadar pişirilir.Afiyet olsun ????.
Çıtır Soslu Sebzeli Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı İçin Materyaller 6 adet yufka1 yumurta1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 şişe maden suyu İç Gereç Dilediğiniz iç gereç (Ben peynirli ve pırasalı hazırladım) Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı Yapılışı Evvel iç materyal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Midye Börek Tanımı İçin Gereçler 5 adet yufka (20 adet börek için)500 gram dana kıyma1 adet soğanTuzKarabiber İç sosu için; 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı sirke Üzeri için; 1 yumurta sarısı1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ Midye Börek Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Peynirli- Sebzeli Kırpık Kahvaltı Böreği (Su Böreği Tadında Kat Kat Çabuk Börek) Tanımı İçin Gereçler 3 tane yufka2 tane yeşil biber2 tane kapya biber1 tane soğan1 kase rendelenmiş peynirYarım kase kıyılmış maydonoz1 kase rendelenmiş kaşar peynir4 yemek kaşığı zeytinyağı Sos için: 2 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler 20 adet üçgen yufka (ben yufkacıdan yufka alıp üçgen şeklinde kestim. Yufkaların taze olması çok önemli.) Sosu için; 1 yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 500 gr ıspanak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan1 yemek kaşığı salça1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket üçgen yufka İç harcı için; 2-3 adet büyük uzunluk patates1 adet soğan (Rendelenmiş)TuzKarabiberPul biber1 tutam maydanoz Sosu için; 1 adet yumurta1 su bardağı soda1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; Yumurta sarısıÇörek otu Midye Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt