iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 tane soğan (ben 1 büyük soğan kullandım)
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
1 çay bardağı maden suyu
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Çıtır çıtır Fastfood soğan halkalarını aratmayacak bir tarif Sağlıklı malzemelerden sağlıklı yağla birlikte evde yapılmış hali Sandviçlerin, balıktavuk yemeklerinin yanında harika gider Yapımı şöyle
Ben iki kişilik yaptım 1 büyük soğan yeterli geldi isterseniz siz malzemeleri artırıp halkaları çoğaltabilirsiniz Soğanı soyup yıkayalım Resimdeki gibi halka halka doğrayıp birbirinden ayıralım Sosu için nişasta, un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kaba alalım Üzerine bir çay bardağı maden suyu ekleyip güzelce çırpma teliyle çırpalım Sosu hazır Başka bir tabağa galeta unu koyalım bulamak için Soğan halkalarını önce hamurlu sosa batıralım güzelce arkasını önünü hamurla kaplayalım, ardından galeta ununa tamamını bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım İşte bu kadar harika bir lezzet, denemenizi öneriyorum İster sıcak ister soğuk servis yapılabilir her türlü çıtır Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
12 tane soğan (ben 1 büyük soğan kullandım)
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
1 çay bardağı maden suyu
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Çıtır çıtır Fastfood soğan halkalarını aratmayacak bir tarif Sağlıklı malzemelerden sağlıklı yağla birlikte evde yapılmış hali Sandviçlerin, balıktavuk yemeklerinin yanında harika gider Yapımı şöyle
Ben iki kişilik yaptım 1 büyük soğan yeterli geldi isterseniz siz malzemeleri artırıp halkaları çoğaltabilirsiniz Soğanı soyup yıkayalım Resimdeki gibi halka halka doğrayıp birbirinden ayıralım Sosu için nişasta, un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kaba alalım Üzerine bir çay bardağı maden suyu ekleyip güzelce çırpma teliyle çırpalım Sosu hazır Başka bir tabağa galeta unu koyalım bulamak için Soğan halkalarını önce hamurlu sosa batıralım güzelce arkasını önünü hamurla kaplayalım, ardından galeta ununa tamamını bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım İşte bu kadar harika bir lezzet, denemenizi öneriyorum İster sıcak ister soğuk servis yapılabilir her türlü çıtır Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız