Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Pide

Çıtır Pide
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
citir-pide.jpg

Çıtır Pide Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 4 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 9-10 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
Karışık harç:
  • 2 kase kaşar
  • 60-65 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kaşarlı harç:
  • 2 kase kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli harç:
  • 2 kase beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kıymalı harç:
  • 400 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • İsteğe nazaran pidelerinizin üstüne birer tane sağ yumurta kırabilirsiniz

Çıtır Pide Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikli olarak hamurdan başlıyoruz.
  2. Kuru mayayı bir kasenin içine alıp elinizi yakmayacak biçimde 2 su bardağı suyla mayalandırmaya bırakıyoruz.
  3. Kabaran mayamızı hamur leğeninin içine döküp geriye kalan 2 bardak suyumuzu da ek ediyoruz.
  4. Suyun soğuk olmamasına ihtimam gösterin aksi takdirde hamurunuz geç mayalanır.
  5. Mayanın içine tuzu ek ettikten sonra yavaş yavaş unu ek ederek unu güzelce yedirin.
  6. Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika masanın üstünde streç sarıp beklettikten sonra 12 adet bezeye ayırıp tekrardan 15 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. İç harçlar için yazılan tüm gereçler başka ayrı doğranarak hazır edilir.
  8. Mayalanan hamurumuzu yemek tabağı büyüklüğünde açıp materyallerimizi üstüne ek ediyoruz.
  9. 200 derece sıcaklıkta pişen pidelerimizi çıkarır çıkarmaz yağlıyoruz.
Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt