Çıtır Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 4 paket kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 9-10 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
- 2 kase kaşar
- 60-65 dilim sucuk
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 kase kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 kase beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 400 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- İsteğe nazaran pidelerinizin üstüne birer tane sağ yumurta kırabilirsiniz
Çıtır Pide Tanımı Yapılışı
- Öncelikli olarak hamurdan başlıyoruz.
- Kuru mayayı bir kasenin içine alıp elinizi yakmayacak biçimde 2 su bardağı suyla mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Kabaran mayamızı hamur leğeninin içine döküp geriye kalan 2 bardak suyumuzu da ek ediyoruz.
- Suyun soğuk olmamasına ihtimam gösterin aksi takdirde hamurunuz geç mayalanır.
- Mayanın içine tuzu ek ettikten sonra yavaş yavaş unu ek ederek unu güzelce yedirin.
- Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika masanın üstünde streç sarıp beklettikten sonra 12 adet bezeye ayırıp tekrardan 15 dakika mayalanmaya bırakın.
- İç harçlar için yazılan tüm gereçler başka ayrı doğranarak hazır edilir.
- Mayalanan hamurumuzu yemek tabağı büyüklüğünde açıp materyallerimizi üstüne ek ediyoruz.
- 200 derece sıcaklıkta pişen pidelerimizi çıkarır çıkarmaz yağlıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.