iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Patatesli Börek ( El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*9 su bardağı un
*3 buçuk bardak su
*2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*78 adet orta boy patates ( haşlanmış)
*1 kase lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 fiske tuz
Diğer malzemeler;
*Aralarına sürmeye sıvı yağ
*Üstüne yumurta sarısı
Çıtır Patatesli Börek ( El Açması) Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır bir börek istiyorsanız, mutlaka denemelisiniz Severek yaptığım ve yediğim bir tarif
Un ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuralım Hamur kıvamına gelince, 9 bezeye ayıralım Un serpilmiş tezgaha bezeleri alıp, servis tabağı büyüklüğünde açalım Açtığımız bezeyi alıp tepsiye koyalım üstüne sıvı yağ gezdirelim, 9 bezeyi de üst üste aralarını yağlayarak dizelim 15 dakika bekletelim
Bu arada haşlanmış patatesleri rendeleyip içine peynir, nane, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştıralım
(15 dakika bekledikten sonra)
En üstte ki açılmış bezeyi alıp el yordamıyla büyütelim Yağlı olduğu için açmak ve inceltmek kolay olacaktır, özellikle kenarların kalın kalmamasına dikkat edelim Ne kadar ince olursa o kadar çıtır oluyor
Arasına harcı koyup, gevşek bir şekilde rulo saralım Siyah fırın tepsisine düz bir şekilde dizelim Eğer yuvarlak tepsiye yapacaksak, ortadan başlayıp dolama şeklinde koyalım
Afiyet olsun
Bu tarif @sevimatalar ın @ıspananklıbörek tarifinden alınmıştır
*9 su bardağı un
*3 buçuk bardak su
*2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*78 adet orta boy patates ( haşlanmış)
*1 kase lor peyniri
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı nane
*1 fiske tuz
Diğer malzemeler;
*Aralarına sürmeye sıvı yağ
*Üstüne yumurta sarısı
Çıtır Patatesli Börek ( El Açması) Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır bir börek istiyorsanız, mutlaka denemelisiniz Severek yaptığım ve yediğim bir tarif
Un ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuralım Hamur kıvamına gelince, 9 bezeye ayıralım Un serpilmiş tezgaha bezeleri alıp, servis tabağı büyüklüğünde açalım Açtığımız bezeyi alıp tepsiye koyalım üstüne sıvı yağ gezdirelim, 9 bezeyi de üst üste aralarını yağlayarak dizelim 15 dakika bekletelim
Bu arada haşlanmış patatesleri rendeleyip içine peynir, nane, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştıralım
(15 dakika bekledikten sonra)
En üstte ki açılmış bezeyi alıp el yordamıyla büyütelim Yağlı olduğu için açmak ve inceltmek kolay olacaktır, özellikle kenarların kalın kalmamasına dikkat edelim Ne kadar ince olursa o kadar çıtır oluyor
Arasına harcı koyup, gevşek bir şekilde rulo saralım Siyah fırın tepsisine düz bir şekilde dizelim Eğer yuvarlak tepsiye yapacaksak, ortadan başlayıp dolama şeklinde koyalım
Afiyet olsun
Bu tarif @sevimatalar ın @ıspananklıbörek tarifinden alınmıştır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.