
Çıtır Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet hazır yufka
- 200 gram kıyma
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- Tereyağ
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Nane
Çıtır Mantı Tanımı Yapılışı
- İlk olarak mantımızın içini hazırlamak için kıymamıza bütün materyalleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz .
- Ben soğanı rendeleyip suyunu sıkarak koydum siz isterseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz.
- Daha sonra yufkamızı alıyoruz ve ikiye katlayıp kesiyoruz kestikten sonra uzun uzun keserek içlerine kıyma doldurulacak şeritler elde ediyoruz.
- Elde ettiğimiz bu şeritlerin içlerine kıyma kıyarak muska şekli elde ediyoruz.
- Bunu iki yufkayada uyguladıktan sonra kızgın yağda kızartıp üzerine yoğurt ve tereyağ dökerek servis ediyoruz.