Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla)

Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla)
0
52

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
citir-lokma-tatlisi-puf-noktalariyla.jpg

Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dk kısık ateşte kaynatın kıvamı koyulaşınca soğumaya bırakın şerbetin çok soğuk olması lazım.
  3. Hamuru için ;un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla çırpıyoruz .
  4. Ardından unu azar azar ilave edip çırpmaya devam ediyoruz, kek hamurundan biraz koyu bir kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz .
  5. Ağzını kapatıp en az 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamur göz göz kabarıyor hamurumuzu elimizle karıştırıyoruz.
  7. Bir tavaya sıvı yağ ekliyoruz yalnız yağı biraz fazla olması lazım ve ocakta kızdırıyoruz .Kızdıktan sonra altını biraz kısın .
  8. Hamurdan avucumuzun içine alıp hamuru sıkıyoruz.
  9. İşaret ve baş parmağın arasından çıkan hamuru yağa batırılmış bir tatlı kaşığının ucuyla alıyoruz ,kızgın yağa atıyoruz .
  10. Aldığımız hamurun büyüklüğü çay kaşığı kadar olsun buna dikkat edelim.
  11. Büyük alırsanız kabaracağı için çok büyük olabilir .
  12. Bu şekilde tavayı dolduruyoruz ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.
  13. Kızaran hamuru hemen çıkarıp soğuk şerbetin içine atıyoruz ve alt üst edip 1-2 dakika kadar karıştırarak bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  14. Hamur bitene kadar yapacaksanız eğer şerbeti her seferinde soğutmanız lazım yoksa ilk lokmalarınız çıtır olurken ikinci lokmalarınız ılık şerbete dökerseniz yumuşar en önemli püf noktası bu deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt