
Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Çıtır Lokma Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dk kısık ateşte kaynatın kıvamı koyulaşınca soğumaya bırakın şerbetin çok soğuk olması lazım.
- Hamuru için ;un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla çırpıyoruz .
- Ardından unu azar azar ilave edip çırpmaya devam ediyoruz, kek hamurundan biraz koyu bir kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz .
- Ağzını kapatıp en az 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
- Mayalanan hamur göz göz kabarıyor hamurumuzu elimizle karıştırıyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ ekliyoruz yalnız yağı biraz fazla olması lazım ve ocakta kızdırıyoruz .Kızdıktan sonra altını biraz kısın .
- Hamurdan avucumuzun içine alıp hamuru sıkıyoruz.
- İşaret ve baş parmağın arasından çıkan hamuru yağa batırılmış bir tatlı kaşığının ucuyla alıyoruz ,kızgın yağa atıyoruz .
- Aldığımız hamurun büyüklüğü çay kaşığı kadar olsun buna dikkat edelim.
- Büyük alırsanız kabaracağı için çok büyük olabilir .
- Bu şekilde tavayı dolduruyoruz ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.
- Kızaran hamuru hemen çıkarıp soğuk şerbetin içine atıyoruz ve alt üst edip 1-2 dakika kadar karıştırarak bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Hamur bitene kadar yapacaksanız eğer şerbeti her seferinde soğutmanız lazım yoksa ilk lokmalarınız çıtır olurken ikinci lokmalarınız ılık şerbete dökerseniz yumuşar en önemli püf noktası bu deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.