Çıtır Karides çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap 1 Tatlı kaşığı domates salçası girift baharat 400 ml sıvı yağ 100 g darı unu 2 adet çırpılmış yumurta 100 g galeta unu Servis için: limon dilimleri Karidesleri ayıklayın Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın Mutfak havlusuyla kurulayın Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın Yağını koyun Yağ ısınırken karidesleri önce darı ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 3 dakika) kızartın Kızartma sırasında tencerenin altını azıcık kısın Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın Limon dilimleri ile servis yapın