
Çıtır Kadayıflı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket etimek
- 1 lt süt
- 6 çorba kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 kase çıtır kadayıf
- 1 çay bardağı ceviz
Çıtır Kadayıflı Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bir tencereye iki bardak şekeri koyup karamelize olmasını bekliyoruz(eriyecek erirken rengi koyulaşacak)
- Şeker eriyince iki bardak suyu katalım içindeki şeker eriyince ocaktan alalım.
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
- Karamelize şerbetimizi sıcakken etimekler ile buluşturalım. Etimek şerbetini çekerken bizde kremasını yapalım.
- İki kaşık tereyağ erit 6 kaşık un ekleyip hafif kavuralım yavaş yavaş süt ekleyelim.
- Birebir vakitte karıştıralım tabanı tutmasın.
- Kaynayınca ocağı kapatıp birinci sıcağı çıkınca vanilya ve altı kaşık şeker ekleyelim karıştıralım.
- Orta ara karıştıralım ki soğuma kademesinde pütür pütür olmasın.
- Ilık olunca bir paket kremşanti ekleyip mikser ile iki üç dakika çırpalım.
- Sonrasında etimeklerin üzerine eşit biçimde yayalım. ( soğuk seviyorsanız buzdolabında bekletin. )
- Tatlımıza ismini veren çıtır kadayıfımızı hazırlayalım: Olağan kadayıf kullanacaksanız tavada margarini eritip küçük modüllere ayırdığınız kadayıfı ekleyin kızarana karar kavurun.
- İçine kırılmış ceviz katıp bir iki karıştırıp ocaktan alın. (isterseniz birebir süreci hazır çıtır kadayıf ile de yapabilirsiniz).