Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan

Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-kabak-ve-citir-patlican.jpg

Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 4 tane kabak
  • 3 tane patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 kaşık un
  • 1 çay aşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağı

Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabaklarımızı yıkayıp julyen keselim.
  2. Sosumuzu hazırlayalım kaseye birinci olarak yumurtayı kırıp güzelce çırpalım.
  3. Sonra süt maden suyu unu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  4. Son olarak sıvı yağı galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. Sosumuz çok sıvı olmaması gerekiyor.
  6. Julyen kestiğimiz kabaklarını içine atıp harmanlıyoruz.
  7. Vaktiniz varsa yarım saat dolapta dinlendirelim şayet vaktiniz yok ise çabucak kızartabiliriz.
  8. Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
  9. Sonra sırasıyla kabakları tavaya dizelim.
  10. Önlü gerili kızartalım.
  11. Kabakları bu biçimde hepsini bitirelim.
  12. Akabinde 3 tane patlıcanı yıkayıp soyduktan sonra julyen keselim.
  13. Tuzlu suda 15dakika bekletelim.
  14. Sonra suyunu sıkıp bir kez daha yıkayalım.
  15. Akabinde kabaklardan kalan sosumuzun içine atıp harmanlayalım.
  16. Birebir biçimde kızartarak sıcak servis yapabilirsiniz.Sunum hedefli turşu çıkaralım.Şimdiden afiyet olsun ????????????.
Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt